Zrezki v zelo dobri zelenjavni omaki
Print Friendly, PDF & Email

Zrezki v zelo dobri zelenjavno omaki vam bodo jedce za mizo pustili brez besed. Jed je tako zelo slastna, da ne bo časa za govorjenje, kajti brbončice bodo kar klicale po še.

zrezki-v-zelo-dobri-zelenjavni-omaki-8Zrezki v zelo dobri zelenjavni omaki – pripomočki:

  • desak za rezanje
  • nož
  • ponev
  • kuhalnica
  • vilica

Zrezki v zelo dobri zelenjavni omaki – sestavine:

Za 4 osebe:

  • 4 večji zrezki (vrsto mesa lahko izberete sami)
  • 1 žlica masti (ali olja)
  • 1 srednja čebula
  • 1 korenček srednje velikosti
  • 2 papriki
  • 1 manjša bučka
  • četrt ali polovico melancana
  • 500 ml paradižnikove pulpe
  • timijan
  • bazilika
  • poper
  • sol
  • čili (ni obvezno)

Zrezki v zelo dobri zelenjavni omaki – postopek:

Zrezke na vroči maščobi na hitro z obeh strani opečemo. Vrsto mesa lahko prilagodimo okusom in izbiramo med svinjino, perutnino, govedino… Od vrsta mesa bo odvisna tudi dolžina kuhanja.

zrezki-v-zelo-dobri-zelenjavni-omaki-1

Opečene zrezke poberemo iz ponve in v isti maščobi rahlo prepražimo nasekljano čebulo.

zrezki-v-zelo-dobri-zelenjavni-omaki-2Po lastni volji se odločimo kako bomo zelenjavo rezali ali ribali. Danes sem korenček, bučko in melancan kar naribala na ribeželn. Ostalo sem narezala z nožem.

zrezki-v-zelo-dobri-zelenjavni-omaki-3Naribano zelenjavo dodamo praženi čebuli in dušimo. Po potrebi dolivamo vodo. Solimo.

zrezki-v-zelo-dobri-zelenjavni-omaki-4Papriko narežemo na trakove in jo dodamo v ponev.

zrezki-v-zelo-dobri-zelenjavni-omaki-5Ko se je zelenjava že nekoliko zmehčala, dodamo paradižnikovo pulpo in začimbe.

zrezki-v-zelo-dobri-zelenjavni-omaki-6V povezano omako dodamo meso in na rahlem ognju, pokrito dušimo do mehkega. Omaka naj bo nekoliko bolj redka, ker se bo med kuhanjem dodatno zgostila. Ko je meso mehko, odkrijemo. Če imamo še preveč tekočine, nekoliko povečamo ogenj in pustimo par minutk na močnem ognju, da odvečna tekočina izpari.

zrezki-v-zelo-dobri-zelenjavni-omaki-7Postrežemo s poljubno prilogo. Zraven se zelo lepo podajo kruhovi cmoki, ki sem jih naredila po receptu kruhovi cmoki s panceto, s to razliko, da nisem dodala pancete, ostalo vse enako.

Dober tek!

zrezki-v-zelo-dobri-zelenjavni-omaki-9

Ocena:
Skupaj: 13 Povprečno: 4.4]

Dodaj odgovor