Zrezki s česnovo omako
Print Friendly, PDF & Email

Če dolgočasne zrezke nadgradimo s kakšnim nadevom ali omako, kaj hitro postanejo pravi gurmanski užitek in eni takšnih so brez dvoma zrezki s česnovo omako.

Zrezki s česnovo omako – pripomočki:

  • ponev
  • vilica
  • nož
  • deska za rezanje
  • krožnik

Zrezki s česnovo omako – sestavine:

Za 2 osebi (ali enega lačnega)

  • 2 svinjska zrezka od stegna (2 x 120 g)
  • začimbe za meso (sol, poper, domača suha mešanica začimb)
  • maščoba za pečenje
  • 1 žlička masla
  • 4 stroki česna (ali še kakšen več)
  • vejica peteršilja

Zrezki s česnovo omako – postopek:

Zrezke operemo pod tekočo vodo in jih osušimo. Nato jih solimo, popramo in začinimo z mešanico začimb.

V ponev damo maščobo in zrezke na srednji vročino zapečemo z obeh strani, približno 4 minute na vsaki strani.

Stroke česna olupimo in ga z nožem na drobno sesekljamo. Pozor – česna ne stiskamo s stiskalcem za česen, obvezno ga narežemo z nožem.

Pečene zrezke odstavimo iz ognja in jih cca. 2 minuti  še pustimo v ponvi, ker se bo v tem času naredila zelo dobra osnova za nadaljnjo omako. Nato zrezke predenemo na krožnik. V ponev dodamo še žličko masla, česen in peteršilj ter vse skupaj na rahlem ognju prepražimo. Pazimo, da nimamo premočnega ognja in da se česen ne zažge, kajti zažgan česen greni in jed ne bi bila okusna.

Ko je česen dobil barvo, vrnemo zrezke v česnovo omako in jih z obeh strani še enkrat malo popečemo, vsako stran 1 minuto.

Zrezek preložimo na krožnik in ga izdatno prelijemo s česnovo omako.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 19 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor