Zelenjavna zloženka z melancani, bučkami in paradižnikom
Nekaj najbolj okusnega se mi zdi, ko sonce ujamem v posodo. In točno to bomo naredili danes, kajti v pekaču bomo sestavili zelenjavno zloženko z melancani, bučkami in paradižnikom. To so plodovi, ki ljubijo sonce.
Zelenjavna zloženka z melancani, bučkami in paradižnikom – pripomočki:
- deska za rezanje
- nož
- cedilo
- ponev
- pekač
Zelenjavna zloženka z melancani, bučkami in paradižnikom – sestavine:
Za 3 osebe:
- 1 melancan
- 1 ali 2 mladi bučki
- 2 paradižnika
- 1 manjša rdeča paprika
- 1 rumena paprika
- 4 sušeni paradižniki (jih narežemo na trakove)
- 3 stroki česna
- olivno olje
- 5 žlic paradižnikove pulpe
- timijan
- 250 g mozzarella sira
- sveži listki bazilike
- par vejic drobnjaka
- sol
Zelenjavna zloženka z melancani, bučkami in paradižnikom – postopek:
Melancan oz. jajčevec zrežemo na tanjše rezine, ga blago solimo in pustimo na cedilu, da se odteče. Prav tako naredimo z mladimi bučkami. Mlade bučke ne lupimo, jih samo narežemo na zelo tanke lističe.
Melancane predhodno v ponvi na malo olja opečemo z obeh strani. Kajti lahko se nam zgodi, da se v zloženki ne bodo dobro prepekli in posledično zloženka ne bo dobra. Če so bučke bolj stare, lahko enako naredimo tudi z njimi. Če so mlade, to ni potrebno.
Nato v pekač izmenično nalagamo popečene melancane, bučke in papriko. Zelenjavo rahlo solimo, po vrhu potrosimo timijan in drobnjak ter na trakove narezane posušene paradižnike.
Nato čez vse pokapljamo s paradižnikovo pulpo in prekrijemo z tankimi rezinami svežega paradižnika.
Po vrh nadevamo narezano mozzarello, potrosimo s svežimi listi bazilike in prelijemo s stisnjenim česnom, ki smo ga zmešali z olivnim oljem.
Pečemo v pečici na 175 stopinj Celzija z ventilacijo cca. 30 minut.
Naj vam tekne!