Testenine s šparglji in kozicami
Print Friendly, PDF & Email

Preprosto, zdravo, osvežujoče in hitro kosilo ali večerja. Šparglji so bogati  z vitamini in minerali ter folno kislino, kozice pa so prava delikatésa, ki bodo poskrbele za odlično jed.

Testenine s šparglji in kozicami – sestavine

Za 4 osebe

  • 400 g poljubnih testenin*
  • 300 g svežih ali zamrznjenih olupljenih repkov kozic
  • 200 g špargljev
  • 200 ml smetane za kuhanje
  • 2 stroka česna v prahu
  • 3 žlice olivnega olja
  • sol po okusu
  • mleti poper po okusu
  • ščepec muškatnega oreščka
  • cca. ena žlica limoninega soka

* Mi smo uporabili kar sveže domače testenine, vi lahko uporabite kupljene, takšne, ki jih imate radi. Najboljši pri taki jedi so sicer široki rezanci ali špageti, lahko tudi recimo špinačni.

Testenine s šparglji in kozicami – priprava:

Čisto na začetku damo zavreti vodo za testenine in jih vmes, ko delamo omako, pripravimo po navodilu.

Šparglje narežemo na manjše koščke, olesenele dele odstranimo.

V ponvi segrejemo olje in dodamo šparglje. Pražimo nekaj minutk, medtem narežemo česen na majhne koščke in jih dodamo k špargljem.

Ko postanejo šparglji malo bolj mehki (ne smejo biti čisti mehki) jim dodamo kozice (če boste uporabili zamrznjene, jih pred uporabo ni potrebno odmrzniti). Pražimo samo nekaj minutk, toliko, da postanejo značilne roza barve.

Nato dodamo smetano za kuhanje in vse začimbe; sol, poper, muškatni orešček in limonin sok. Pokuhamo samo nekaj minutk, samo toliko, da se vsi okusi povežejo.

Vmes smo že skuhali testenine, ki jih odcedimo in damo po porcijah na krožnike in na vrh polijemo še to krasno omako s smetano, šparglji in kozicami.

Pa dober tek!

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4]

patricia

Moje vodilo v kuhinji je, da mora biti kuhanje preprosto, hitro, pa vendar še vedno okusno. Predvsem pa je treba izkoristiti vse dobrote, ki nam jih ponuja narava in kuhati sezonsko. Domači vrt, tržnica ali pa gozd nam ponujajo ogromno sestavin, ki jih lahko pripravimo za svoje domače.

Dodaj odgovor