Špargljeva omaka s širokimi rezanci
Print Friendly, PDF & Email

Šparglji, polni mineralov, vitaminov ter folne kisline, so odlična in zdrava jed pomladnih dni. Lahko so samostojna jed, predjed, lahka večerja. Tokrat jih bomo pripravili v okusni omaki s širokimi rezanci.

Pripomočki za špargljevo omako s širokimi rezanci:

  • Ni posebnih pripomočkov

Sestavine za špargljevo omako s širokimi rezanci:

Za 3 osebe:

  • 200 g širokih rezancev
  • 250 g špargljev
  • 100 g slanine ali katere koli druge mesnine
  • 3 stroki česna
  • 200 ml smetane za kuhanje ali sladke smetane
  • sol
  • poper
  • 50 g parmezana
  • 1 žlica olja

Postopek za špargljevo omako s širokimi rezanci:

Pripravimo si vse sestavine potrebne za špargljevo omako s širokimi rezanci.

Slanino ali katero drugo mesnino narežemo na drobne kockice, šparglje očistimo, operemo in osušimo. Česen prav tako na drobno nasekljamo. Na olju sedaj na hitro (večja temperatura) popražimo kocke slanine. Po približno dveh minutah dodamo na kolute narezane šparglje in vse skupaj pražimo še kakšno minuto.

Dodamo česen, sol in poper ter popražimo, da česen zadiši. Zalijemo s smetano za kuhanje.

V posebni posodi po navodilih skuhamo široke rezance. Ko so kuhani “al dente”, jih odcedimo in dodamo v ponev s špargljevo omako. Testenin ne smemo prekuhati, kajti  jed ne bo ne lepa na oko, niti okusna, če bodo testenine razkuhane.

Premešamo, da omaka oblije široke rezance, za minuto še pokuhamo vse skupaj ter serviramo na krožnike. Še na vroče testenine posujemo riban parmezan in takoj postrežemo.

Dober tek. 😊

Ocena:
Skupaj: 9 Povprečno: 4.4]

Dodaj odgovor