Slastne bučke s sirom
Za pripravo te jedi potrebujete le dober ribežen in vse ostalo bo naredila pečica sama. Slastne bučke s sirom so lahko kot priloga k mesu v omaki ali pa kakor samostojna jed za večerjo. Vsekakor vas ne bo razočarala.
Bučke s sirom – pripomočki:
- dve plastični posodi
- vilica in kuhalnica
- ribežen in lupilec
- stiskalnik česna
- okrogel ali pravokoten pekač
- pečica
Bučke s sirom – sestavine:
Za 2-3 osebe
- 3 večje bučke
- 200 g sira (Edamec ali podobni siri)
- sol in poper
- 3 stroki česna (po želji)
- 3 jajca
- 2 žlici moke
- 4 žlice pšeničnega zdroba
- 100 ml smetane za kuhanje ali sladke smetane
- olje in moka za namastitev pekača
Bučke s sirom – postopek:
Bučke olupimo in naribamo. Če so vodene, jih stisnemo z roko in odcedimo. Posolimo in popopramo ter dodamo sesekljan česen. Temu dodamo še nariban sir. S kuhalnico vse pomešamo.
V drugi posodi pripravimo polivko (jajca, zdrob in moko). Z vilico dobro premešamo in dodamo še sladko smetano.
Sedaj to polivko vlijemo v zmes bučke in sira in dobro premešamo s kuhalnico. Pekač malenkost pooljimo in ga posujemo z moko.
Sedaj vlijemo vanj naše slastne bučke s sirom. Pečico prižgemo na 200 °C.
Po želji lahko po vrhu naribamo še malo sira, da se lepo zapeče.
Postavimo v pečico in pečemo približno 45 minut, da vse lepo zakrkne in postane lepo zapečeno. Končni rezultat je tak:
To so res najboljše bučke s sirom kar sem jih jedla. Najboljše pri vsem pa je to, da za njih ni potrebno delati nobenega testa ali česar podobnega, saj so na bazi jajc.
Poleg smo pripravili še zrezke v omaki in kosilo je pripravljeno. Upam, da tekne tudi vam … sploh ljubiteljem bučk. Dober tek!
Na koliko stopinj pa pečete? 🙂
Simona, kot piše v receptu – 200 stopinj celzija. 🙂 Jaz sicer pečem pri 170 stopinjah (ventilacija), ker je moja pečica močna ko hudir. 🙂
Joj hvala, čist spregledala 🙂