Sladko kisli piščanec iz pečice
Piščančja bedra z zlato-rjavo hrustljavo skorjico in pečena jabolka za prilogo je nenavadna jed za vsak dan. Če bi imela lastno restavracijo, bi bila to moja specialiteta …
Kaj potrebujemo za sladko kislega piščanca iz pečice:
- lonček za segrevanje
- posodo za pečenje s pokrovom
- žlico
Sestavine za sladko kislega piščanca iz pečice:
2 piščančja bedra
- 2 kisli jabolki
- 1 velika čebula
- 3 žlice masla
- zvrhana žlička soli
- pol žličke popra
- 50 ml balzamičnega kisa
- velika žlica medu
Priprava sladko kislega piščanca iz pečice:
Pečico nastavimo za 220°C. V lončku segrejemo balzamični kis ter ga pomešamo z medom, dokler ne nastane homogena omaka, shranimo. Piščančja bedra posolimo, popopramo ter s kožo navzdol vstavimo v posodo za pečenje. Po bedrih razporedimo polovico masla, ostalo polovico masla prihranimo za kasneje.
Pokrijemo pekač ter damo v ogreto pečico.
Po dvajsetih minutah pečenja bedri obrnemo ter po koži razporedimo preostalo polovico masla. Dodamo na osmine narezano čebulo. Pokrijemo ter vrnemo v pečico. Med pečenjem bedri 1x polijemo s sokom od pečenja.
Po tridesetih minutah pečenja piščančjim bedrom dodamo dve jabolki.
Bedri ter jabolka prelijemo s prelivom iz medu in balzamičnega kisa. Pokrijemo in vrnemo v pečico.
Po petnajstih minutah pekač odkrijemo, prelijemo bedri ter jabolka z omako od pečenja ter pustimo v pečici še pet minut, da se naredi hrustljava skorja po piščančjih bedrih. Vzamemo iz pečice in serviramo.
Na enak način lahko pripravite tudi celega piščanca le, da se čas pečenja podaljša. Zraven sladko kislega piščanca iz pečice se prileže skleda zeljnate solate.
Naj vam tekne!