Rižota iz včerajšnjega piščanca
Print Friendly, PDF & Email

Večkrat se zgodi, da nam ostane kakšen kos že termično obdelanega mesa in bi ga bilo škoda zavreči. Zakaj ga ne bi uporabili za kosilo naslednji dan? Pečenega piščanca lahko predelamo v različne jedi, ena najenostavnejših pa je rižota.

Rižota iz včerajšnjega piščanca

Rižota iz včerajšnjega piščanca – pripomočki:

  • deska in nož za rezanje
  • ponev
  • kuhalnica
  • skodelica

Rižota iz včerajšnjega piščanca – sestavine:

(za 2 osebi)

  • skodelica riža
  • 2 kosa pečenega piščanca
  • omaka od pečenega piščanca ali jušna osnova
  • pest graha
  • zelenjava po želji (paradižnik, paprika, korenček…)
  • 1 dl smetane za kuhanje
  • sol in poper

Rižota iz včerajšnjega piščanca – postopek:

Mesu odstranimo kožo in kosti ter ga narežemo na manjše kose. Ponev segrejemo in vanjo položimo koščke mesa. Če nam je od peke piščanca ostala omaka, jo prilijemo v ponev.

Rižota iz včerajšnjega piščanca

V ponev stresemo skodelico riža in ga pražimo, da postekleni.

Rižota iz včerajšnjega piščanca

Nato zalijemo z dvema skodelicama vode ali jušne osnove, če nismo imeli omake od piščanca. Količino tekočine prilagodimo glede na navodila za pripravo posamezne vrste riža. V ponev dodamo grah in/ali drugo zelenjavo po želji ter počasi kuhamo. Začinimo s soljo in poprom, vendar bodimo previdni, saj je piščanec že začinjen.

Rižota iz včerajšnjega piščanca

Ko tekočina skoraj povsem izpari, dodamo smetano za kuhanje in rahlo pomešamo. Če riž še ni dovolj kuhan, tudi če je tekočina že izparela, dolijemo še malo tekočine in počakamo, da se pokuha.

Rižota iz včerajšnjega piščanca

Naj vam tekne!

 

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.8]

sladkosnedka

Sem ljubiteljica sladkega, še posebej čokolade. Rada se sučem po kuhinji in nikoli ne skuham jedi večkrat po istem receptu, saj rada eksperimentiram.

Dodaj odgovor