Regrat malo drugače: njoki z regratom, semeni in fižolom
Print Friendly, PDF & Email

Vsi smo že jedli regratovo solato, letos pa bi si lahko za spremembo pripravili iz regrata tudi kaj drugega. Za vse tiste, ki radi eksperimentirate z okusi, bodo njoki z regratom v kombinaciji z bučnimi semeni in stročjim fižolom razvajali vaše brbončice v tem pomladnem času.

njoki-z-regratom-semeni-in-fizolom

Njoki z regratom, semeni in fižolom – pripomočki:

  • tehtnica
  • deska za rezanje
  • nož
  • kuhinjski mešalnik
  • lonec

Njoki z regratom, semeni in fižolom – sestavine:

(za 2 osebi)

  • njoki-z-regratom-semeni-in-fizolom-180 g regrata
  • 40 g bučnih semen
  • 160 g stročjega fižola
  • 4 listi sveže bazilike (če nimate sveže bazilike, lahko to nadomestite s ščepcem mlete bazilike)
  • 5 g čemaža (lahko nadomestite z navadnim česnom)
  • čajna žlička limoninega soka
  • 100 g kisle smetane
  • sol
  • poper
  • 3 žlice olivnega olja
  • 200 g njokov
  • parmezan

Njoki z regratom, semeni in fižolom – postopek:

Regrat operemo pod tekočo vodo in ga osušimo. Na grobo nasekljamo regrat, čemaž in baziliko. V kuhinjski mešalnik stresemo regrat in olivno olje ter malo zmiksamo. Nato dodamo še bučna semena, čemaž, baziliko, limonin sok, sol in poper ter vse skupaj še enkrat zmiksamo.

njoki-z-regratom-semeni-in-fizolom-2

Na koncu z žlico vmešamo v zmes še kislo smetano.

njoki-z-regratom-semeni-in-fizolom-3

Pristavimo lonec z vodo. Operemo stročji fižol, obrežemo ga ob koncih ter zrežemo na manjše kose. Ko voda zavre, vanjo stresemo stročji fižol in ščepec soli. Fižol kuhamo približno 10 minut. Medtem skuhamo v vreli vodi še njoke. Ko je fižol skuhan, odlijemo vodo.

njoki-z-regratom-semeni-in-fizolom-4

Ko je vse skuhano, njoke odcedimo, stresemo v posodo in primešamo regratovo maso. Njoke postrežemo na krožnik, čeznje potresemo skuhan fižol in nariban parmazan.

njoki-z-regratom-semeni-in-fizolom-5

njoki-z-regratom-semeni-in-fizolom-6

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

Dodaj odgovor