Regrat malo drugače: njoki z regratom, semeni in fižolom
Vsi smo že jedli regratovo solato, letos pa bi si lahko za spremembo pripravili iz regrata tudi kaj drugega. Za vse tiste, ki radi eksperimentirate z okusi, bodo njoki z regratom v kombinaciji z bučnimi semeni in stročjim fižolom razvajali vaše brbončice v tem pomladnem času.
Njoki z regratom, semeni in fižolom – pripomočki:
- tehtnica
- deska za rezanje
- nož
- kuhinjski mešalnik
- lonec
Njoki z regratom, semeni in fižolom – sestavine:
(za 2 osebi)
- 80 g regrata
- 40 g bučnih semen
- 160 g stročjega fižola
- 4 listi sveže bazilike (če nimate sveže bazilike, lahko to nadomestite s ščepcem mlete bazilike)
- 5 g čemaža (lahko nadomestite z navadnim česnom)
- čajna žlička limoninega soka
- 100 g kisle smetane
- sol
- poper
- 3 žlice olivnega olja
- 200 g njokov
- parmezan
Njoki z regratom, semeni in fižolom – postopek:
Regrat operemo pod tekočo vodo in ga osušimo. Na grobo nasekljamo regrat, čemaž in baziliko. V kuhinjski mešalnik stresemo regrat in olivno olje ter malo zmiksamo. Nato dodamo še bučna semena, čemaž, baziliko, limonin sok, sol in poper ter vse skupaj še enkrat zmiksamo.
Na koncu z žlico vmešamo v zmes še kislo smetano.
Pristavimo lonec z vodo. Operemo stročji fižol, obrežemo ga ob koncih ter zrežemo na manjše kose. Ko voda zavre, vanjo stresemo stročji fižol in ščepec soli. Fižol kuhamo približno 10 minut. Medtem skuhamo v vreli vodi še njoke. Ko je fižol skuhan, odlijemo vodo.
Ko je vse skuhano, njoke odcedimo, stresemo v posodo in primešamo regratovo maso. Njoke postrežemo na krožnik, čeznje potresemo skuhan fižol in nariban parmazan.
Dober tek!