Polpeti iz ostankov pečenega piščanca
Print Friendly, PDF & Email

Večkrat se nam zgodi, da nam od kosila ostane kakšen kos pečenega piščanca. Če ga pogrejemo, ponavadi postane suh in trd, zato ga raje uporabimo v kakšni drugi obliki. Lahko ga narežemo v sendvič, pripravimo iz njega solato ali pa naredimo iz njega okusne polpete. Ponudimo jih s pire krompirjem in okusno in hitro pripravljeno kosilo je na mizi.

Polpeti iz ostankov pečenega piščanca – pripomočki:

  • deska za rezanje
  • ena majhna in ena večja posoda
  • ponev
  • lopatka, nož
  • servieta za odvečno olje

Polpeti iz ostankov pečenega piščanca – sestavine

Za 8 polpetov:

  • 1/4 srednje velikega pečenega piščanca
  • 3 kosi starega belega kruha
  • 1 dl mleka
  • 1 manjša čebula
  • 1 manjši korenček
  • 1 jajce
  • malo olivnega olja
  • začimbe po okusu: sol, poper, muškatni orešček, sesekljan peteršilj
  • po potrebi krušne drobtine

Polpeti iz ostankov pečenega piščanca – priprava:

Na zelo majhne koščke narežemo pečenega piščanca. Lahko ga tudi zmeljemo v multipraktiku.
Nasekljamo čebulo in jo prepražimo na malo olja. Dodamo jo piščancu. Prav tako dodamo še eno jajce, nariban korenček in začimbe. Soli lahko dodamo samo dva ščepca, saj je piščanec že slan.

Star kruh nadrobimo na koščke, jih prelijemo s približno decilitrom toplega mleka, oziroma toliko, da se kruh dobro napije mleka. Nato ga z roko malo odcedimo in dodamo v posodo s piščancem. Premešamo. Če se nam masa zdi premokra, lahko dodamo malo krušnih drobtin.

V ponvi segrejemo toliko olja, da je dno lepo pokrito. Z roko oblikujemo polpete in jih polagamo o olje, ko se le-to dobro segreje. Pečemo na srednjem ognju, na vsaki strani cca. 4 minute, oziroma tako dolgo, da so polpeti lepo rjavo zapečeni.

Polpete odlagamo na krožnik s papirnato servieto, da se odvečna maščoba lepo vpije. Ponudimo jih lahko s pire krompirjem ali samo kosom svežega kruha in skledo solate.

Pa dober tek!

Ocena:
Skupaj: 9 Povprečno: 4.1]

patricia

Moje vodilo v kuhinji je, da mora biti kuhanje preprosto, hitro, pa vendar še vedno okusno. Predvsem pa je treba izkoristiti vse dobrote, ki nam jih ponuja narava in kuhati sezonsko. Domači vrt, tržnica ali pa gozd nam ponujajo ogromno sestavin, ki jih lahko pripravimo za svoje domače.

Dodaj odgovor