Polnjena paprika s piščancem in sirom
Print Friendly, PDF & Email

Zakaj bi bila polnjena paprika vedno “klasična”? Poigrajmo se in jo naredimo še malce drugače. Polnjena paprika s piščancem in sirom – zanimiva ideja, ko nam zmanjka domišljije. Zanjo potrebujemo le nekaj sestavin in zelo malo časa, kar je v današnjem ritmu življenja še kako dobrodošlo.

Polnjene paprike s piscancem in krompirjem

Polnjena paprika s piščancem in sirom – pripomočki:

  • kuhinjska deska in nož
  • skleda
  • večji pekač (mere niso pomembne, pomembno je le, da gre vse noter :))
  • kuhalnica

Polnjena paprika s piščancem in sirom – sestavine:

Za 4 osebe:

  • 4 podolgovate rdeče paprike (rog)
  • 400 g piščančjega mesa (file)
  • 500 g krompirja
  • začimbe: sol, poper, mleta rdeča paprika, kari, peteršilj po občutku (nekje pol čajne žličke vsake, soli malce več)
  • 250 g poltrdega sira (najbolje edamec ali gavda)
  • nekaj žlic sončničnega olja
  • ena čebula

Polnjena paprika s piščancem in sirom – postopek priprave:

Paprike najprej izdolbemo in odstranimo semena. Piščančje meso narežemo na kocke, prav tako sir. Na mešanico nanesemo začimbe (žličko soli, ščepec popra, pol žličke mlete rdeče paprike, pol žličke karija in peteršilj).

Polnjene paprike s piscancem in krompirjem

 

Krompir narežemo na večje kocke. Začinimo ga z istimi začimbami kot meso. Dodamo čebulo, narezano na četrtine ali osmine.

Polnjene paprike s piscancem in krompirjem

Paprike napolnimo z mešanico mesa in sira. Kar močno potiskamo notri, če ne gre drugače, si pomagamo s kuhalnico.

Polnjene paprike s piscancem in krompirjem

V pekač damo malce sončničnega olja, nato krompir, vse premešamo. Nato dodamo še polnjene paprike s piščancem in sirom.

Polnjene paprike s piscancem in krompirjem

Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija, vanjo vstavimo pekač in počakamo približno pol ure.

Polnjene paprike s piscancem in krompirjem

Počakamo, da se malce ohladi in uživamo. Dober tek!

Polnjene paprike s piscancem in krompirjem

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Sanjica

Sem jezikoslovka, pedagoginja in Imam več različnih hobijev -- rada berem, vrtnarim, poslušam glasbo. V življenju mi zelo veliko pomenijo živali, zato prostovoljno pomagam zapuščenim ter zanemarjenim psom in mačkam. Sem tudi ponosna lastnica čudovitega kužka Makija, mucka Mukija, ptičjega pajka in zlatih ribic. Za vsem ne zaostaja niti ljubezen do kuhanja, saj se tako sproščam. Pri tem uporabljam čim bolj domače sestavine (po možnosti iz lastnega vrta) in čim manj aditivov. Obožujem zelišča, ki jih tudi skrbno vzgajam, in menim, da so ravno ona tista, ki dajo jedem piko na i.

Dodaj odgovor