Polnjena paprika s piščancem in sirom
Zakaj bi bila polnjena paprika vedno “klasična”? Poigrajmo se in jo naredimo še malce drugače. Polnjena paprika s piščancem in sirom – zanimiva ideja, ko nam zmanjka domišljije. Zanjo potrebujemo le nekaj sestavin in zelo malo časa, kar je v današnjem ritmu življenja še kako dobrodošlo.
Polnjena paprika s piščancem in sirom – pripomočki:
- kuhinjska deska in nož
- skleda
- večji pekač (mere niso pomembne, pomembno je le, da gre vse noter :))
- kuhalnica
Polnjena paprika s piščancem in sirom – sestavine:
Za 4 osebe:
- 4 podolgovate rdeče paprike (rog)
- 400 g piščančjega mesa (file)
- 500 g krompirja
- začimbe: sol, poper, mleta rdeča paprika, kari, peteršilj po občutku (nekje pol čajne žličke vsake, soli malce več)
- 250 g poltrdega sira (najbolje edamec ali gavda)
- nekaj žlic sončničnega olja
- ena čebula
Polnjena paprika s piščancem in sirom – postopek priprave:
Paprike najprej izdolbemo in odstranimo semena. Piščančje meso narežemo na kocke, prav tako sir. Na mešanico nanesemo začimbe (žličko soli, ščepec popra, pol žličke mlete rdeče paprike, pol žličke karija in peteršilj).
Krompir narežemo na večje kocke. Začinimo ga z istimi začimbami kot meso. Dodamo čebulo, narezano na četrtine ali osmine.
Paprike napolnimo z mešanico mesa in sira. Kar močno potiskamo notri, če ne gre drugače, si pomagamo s kuhalnico.
V pekač damo malce sončničnega olja, nato krompir, vse premešamo. Nato dodamo še polnjene paprike s piščancem in sirom.
Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija, vanjo vstavimo pekač in počakamo približno pol ure.
Počakamo, da se malce ohladi in uživamo. Dober tek!