Polenta s šparglji
Print Friendly, PDF & Email

Šparglji se odlično podajo k nežnemu okusu polente. Če temu dodamo še parmezan, je zadovoljstvo naših jedcev zagotovljeno. Tako tokrat pripravljamo polento s šparglji, zapečeno v pečici.

Pripomočki za polento s šparglji:

  • pečica
  • papir za peko
  • pekač 20 cm

Sestavine za polento s šparglji:

Za 4 osebe:

  • 200 g polente
  • 200 g špargljev
  • 50 g masla
  • 50 g parmezana
  • sol
  • 1 žlica olja

Postopek za polento s šparglji:

Najprej operemo in očistimo šparglje. 2 do 3 šparglje pustimo cele oziroma jih prerežemo po dolgem, ostale narežemo na kolobarčke dolge približno 1 cm.

Po navodilih skuhamo polento in ji dodamo maslo ter solimo. Polenta naj bo kompaktna a ne pretrda, saj jo bomo kasneje še zapekli v pečici. Med tem, ko se polenta kuha, šparglje na hitro in na višji temperaturi popražimo na žlici olja.

Pripravimo si še riban parmezan in pekač v približni velikosti 20 cm. Če bo pekač malo manjši ali malo večji ni nič hudega. Le polenta bo malo nižja ali višja.

3/4 parmezana in 3/4 šparglev zmešamo v polento in vse razporedimo v pekač, ki smo ga premazali s par kapljicami olja. Po vrhu razporedimo še preostale šparglje.

Po vrhu pa potresemo še preostali parmezan.

V naprej ogreti pečici na 190 °C polento s šparglji pečemo še 20 minut. Polenta s šparglji je odlična priloga vsem mesnim jedem. Prav tako pa je lahko samostojna jed s kakšno omako ali porcijo sezonske solate.

Dober tek 😊

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor