Piščanec v sirovi omaki
Vroči dnevi so čas, ko kalorično hrano zamenjamo z lahko in pusto. Za tiste, ki še vedno vztrajamo pri tem, da ni kosila brez mesa pa pošiljam recept za piščanca v sirovi omaki .
Predlagam, da kot prilogo uporabite testenine ali svaljke.
Piščanec v sirovi omaki – pripomočki:
- vok ali globlja ponev
- lesena žlica za mešanje
- deska in nož za rezanje
- vilica za obračanje mesa
- krožniknik za odlaganje mesa
Piščanec v sirovi omaki – sestavine:
- 700 g piščančjeg fileja
- 700 g skute
- 150 g gorgonzole
- 150 g sira v slanici
- 70g masla
- mleko
- 2 dcl smetane za kuhanje
- sol
Piščanec v sirovi omaki – postopek:
Narežemo piščančji file na podolgovate rezine in posolimo. Narezano meso pražimo na maslu.
Po končanem praženju prestavimo meso iz voka na krožnik.
V vok damo skuto, gorgonzolo, sir v slanici in postopoma mešamo, da se sestavine raztopijo in združijo z maslom.
Ko sir postane tekoč dodamo pražene piščančje rezine in smetano za kuhanje, kuhamo še 10 minut in občasno premešamo.
Ob ponovnem segrevanju je omaka nekoliko bolj gosta, dodamo ji mleko in na rahlo premešamo.
Jed je pripravljena. Dober tek!