Piščanec v sirovi omaki
Print Friendly, PDF & Email

Vroči dnevi so čas, ko  kalorično hrano zamenjamo z lahko in pusto. Za tiste, ki še vedno vztrajamo pri tem, da ni kosila brez mesa pa pošiljam recept za piščanca v sirovi omaki .

Predlagam, da kot prilogo uporabite testenine ali svaljke.

Piščanec v sirovi omaki

 

Piščanec v sirovi omaki – pripomočki:

  • vok ali globlja ponev
  • lesena žlica za mešanje
  • deska in nož za rezanje
  • vilica za obračanje mesa
  • krožniknik za odlaganje mesa

Piščanec v sirovi omaki – sestavine:

  • 700 g piščančjeg fileja
  • 700 g skute
  • 150 g gorgonzole
  • 150 g sira v slanici
  • 70g masla
  • mleko
  • 2 dcl smetane za kuhanje
  • sol 

Piščanec v sirovi omaki – postopek:

Narežemo piščančji file na podolgovate rezine in posolimo. Narezano meso pražimo na maslu.

Piščanec v sirovi omaki

Po končanem praženju prestavimo meso  iz voka na krožnik.

V vok damo skuto, gorgonzolo, sir v slanici in postopoma mešamo, da se sestavine raztopijo in združijo z maslom.

Piščanec v sirovi omaki

Ko sir postane tekoč dodamo pražene piščančje rezine in smetano za kuhanje, kuhamo še 10 minut in občasno premešamo.

Piščanec v sirovi omaki

Ob ponovnem segrevanju je omaka nekoliko bolj gosta, dodamo ji mleko in na rahlo premešamo.

Jed je pripravljena. Dober tek!

 

 

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor