Piščanec s šparglji v smetanovi omaki
Piščanec in šparglji so krasna pomladna kombinacija. Če pa oboje poveže še nežna omaka iz smetane, pa dobimo božansko kombinacijo okusov.
Piščanec s šparglji v smetanovi omaki je tudi enostavno in hitro pripravljena jed.
Pripomočki za piščanca s šparglji v smetanovi omaki
- ni posebnih pripomočkov
Sestavine za piščanca s šparglji v smetanovi omaki
Za 3 osebe:
- 300 g piščančjega mesa
- 250 g špargljev
- 1 strok česna
- 50 ml belega vina
- 200 ml kisle smetane ali smetane za kuhanje
- curry
- sol
- poper
- 2 žlici olja
Postopek za piščanca s šparglji v smetanovi omaki
Piščančje meso narežemo na trakove ali poljubno velike kose, ki jih začinimo s soljo in poprom ter na hitro popečemo na žlici olja. Proti koncu pečenja zalijemo s pol decilitra vina in pražimo še tako dolgo, da vino izhlapi.
Meso damo počivati, med tem pa si pripravimo šparglje. Jih operemo in očistimo ter narežemo na kolobarčke. Vršičke lahko pustimo v večjem kosu, saj bo tako jed ob serviranju videti bolj mikavno.
Šparglje na hitro popečemo iz vseh strani na višji temperaturi. Tik pred koncem dodamo na drobno nasekljan česen in ko česen zadiši, takoj zalijemo s smetano za kuhanje ali razžvrkljano kislo smetano, ki smo ji dodali 1 do 1,5 dl vode, da tekočina ni pregosta.
Špargljem v smetanovi omaki sedaj dodamo popečene kose piščančjega mesa ter začinimo s poprom, soljo in curry začimbo. Pri curry začimbi smo lahko kar malo bolj pogumni, saj se v tej jedi krasno ujema z ostalimi sestavinami.
Pustimo, da vse skupaj narahlo vre še 10 minut. Odstavimo iz kuhalne površine in jed je gotova.
K piščancu s šparglji v smetanovi omaki se krasno podajo jedi s krompirjem, kus kusom, štruklji ali testenine.
Dober tek! 😊