Piščanec s šparglji v smetanovi omaki
Print Friendly, PDF & Email

Piščanec in šparglji so krasna pomladna kombinacija. Če pa oboje poveže še nežna omaka iz smetane, pa dobimo božansko kombinacijo okusov.
Piščanec s šparglji v smetanovi omaki je tudi enostavno in hitro pripravljena jed.

Piščanec s šparglji v smetanovi omaki

Pripomočki za piščanca s šparglji v smetanovi omaki

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za piščanca s šparglji v smetanovi omaki

Za 3 osebe:

  • 300 g piščančjega mesa
  • 250 g špargljev
  • 1 strok česna
  • 50 ml belega vina
  • 200 ml kisle smetane ali smetane za kuhanje
  • curry
  • sol
  • poper
  • 2 žlici olja

Postopek za piščanca s šparglji v smetanovi omaki

Piščančje meso narežemo na trakove ali poljubno velike kose, ki jih začinimo s soljo in poprom ter na hitro popečemo na žlici olja. Proti koncu pečenja zalijemo s pol decilitra vina in pražimo še tako dolgo, da vino izhlapi.

Piščanec s šparglji v smetanovi omaki

Meso damo počivati, med tem pa si pripravimo šparglje. Jih operemo in očistimo ter narežemo na kolobarčke. Vršičke lahko pustimo v večjem kosu, saj bo tako jed ob serviranju videti bolj mikavno.

Piščanec s šparglji v smetanovi omaki

Šparglje na hitro popečemo iz vseh strani na višji temperaturi. Tik pred koncem dodamo na drobno nasekljan česen in ko česen zadiši, takoj zalijemo s smetano za kuhanje ali razžvrkljano kislo smetano, ki smo ji dodali 1 do 1,5 dl vode, da tekočina ni pregosta.

Piščanec s šparglji v smetanovi omaki

Špargljem v smetanovi omaki sedaj dodamo popečene kose piščančjega mesa ter začinimo s poprom, soljo in curry začimbo. Pri curry začimbi smo lahko kar malo bolj pogumni, saj se v tej jedi krasno ujema z ostalimi sestavinami.

Piščanec s šparglji v smetanovi omaki

Pustimo, da vse skupaj narahlo vre še 10 minut. Odstavimo iz kuhalne površine in jed je gotova.
K piščancu s šparglji v smetanovi omaki se krasno podajo jedi s krompirjem, kus kusom, štruklji ali testenine.

Piščanec s šparglji v smetanovi omaki

Dober tek! 😊

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor