Piščančji trakci v smetanovi omaki
Piščanec v smetanovi omaki je zelo priljubljena, že skoraj klasična jed na naših krožnikih. Pa vendar nam včasih dela težave, še posebej smetanova omaka, ki se nam hitro lahko sesiri ali pa je grudasta. Danes je pred vami recept za piščančje trakce v smetanovi omaki, ki vam bodo zagotovo uspeli, omaka pa bo gosta in kremasta.
Piščančji trakci v smetanovi omaki – pripomočki:
- deska za rezanje
- nož
- ponev
Piščančji trakci v smetanovi omaki – sestavine
Za 4 osebe:
- 4 piščančji fileji
- 2 dl smetane za kuhanje
- 2 topljena sirčka za mazanje
- 2 dl goveje jušne osnove ali vode z govejo kocko
- sol, poper, pol žličke rdeče paprike, pol žličke mletega česna
- malo olja
Piščančji trakci v smetanovi omaki – postopek:
Piščančje fileje narežemo na trakce. Če so nam ljubši celi zrezki, jih lahko pustimo kar take. Začinimo jih s soljo, poprom in mletim česnom. Med tem zagrejemo olje.
Ko se olje segreje, damo gor meso in ga popražimo, da dobi svetlo rjavo barvo, torej le nekaj minut.
Zmanjšamo plin na minimum in naredimo omako. Kar v ponev vlijemo smetano za kuhanje in sirčka za topljenje. Mešamo, da se sir stopi. Dodamo še rdečo papriko, malo mletega česna, popra in govejo osnovo (ali vodo z govejo kocko). Omako pokrijemo in še malo pokuhamo meso v omaki.
Poleg piščančjih trakcev lahko ponudimo široke rezance, pire krompir ali njoke.
Pa dober tek!