Piščančji hrustavčki v dveh srajčkah
Print Friendly, PDF & Email

Piščančji hrustavčki v dveh srajčkah so različica piščančjih medaljončkov. Zaradi priprave v pečici so bolj zdravju prijazni, njihova posebnost pa sta dve različni panadi. Prva je domača – z bučnimi semeni, druga pa malo bolj eksotična – s kokosom. Tako pripravljen piščanec je posebej primeren za praznovanja in zabave, zraven pa lahko ponudimo različne pomake. Če ste bolj drzni, poskusite kokosove hrustavčke pomočiti v hruškovo marmelado ali zraven ponudite ananasov kompot.

Piščančji hrustavčki v dveh srajčkah – pripomočki:

  • nož in deska
  • lonček (cca. 2 dl)
  • 4 globoki krožniki
  • žlica
  • vilice
  • pekač
  • papir za peko
  • krpa ali rokavica

Piščančji hrustavčki v dveh srajčkah – sestavine:

Za 2 osebi

  • 2 večja piščančja fileja (lahko tudi puranja)
  • sol in poper
  • 1 lonček gladke moke
  • 1 jajce
  • 1 žlica mleka
  •  2 žlici nasekljanih bučnih semen
  •  2 žlici krušnih drobtin
  • 1 lonček kokosove moke
  • rastlinsko olje

Piščančji hrustavčki v dveh srajčkah – postopek:

Meso narežemo na manjše kose ali trakce. Solimo in popramo.

piscancji-hrustavcki-v-dveh-srajckah

V globoke krožnike ali druge ustrezne posode si pripravimo sestavine za “srajčko”.  V prvi krožnik nasujemo nekaj moke. V drugega ubijemo jajce in ga razžvrkljamo z vilicami. Prilijemo še malo mleka. Za prvo srajčko, v tretjo posodo vsujemo drobtine in dodamo  nasekljana bučna semena.

Polovico mesa vsujemo na krožnik z moko in dobro premešamo. Najlažje bo kar z rokami. Nato meso poberemo in damo na krožnik z jajci. S pomočjo vilic ga omočimo z jajci in malo odcedimo. Na koncu meso predenemo na zadnji krožnik in povaljamo v mešanici drobtin in bučnih semen.

piscancji-hrustavcki-v-dveh-srajckah

Za drugo vrsto “srajčke” postopek ponovimo z drugo polovico mesa, le da bučna semena in drobtine nadomestimo s kokosovo moko.

Tako “oblečene” koščke mesa polagamo na pekač, obložen s papirjem za peko.

piscancji-hrustavcki-v-dveh-srajckah

Panirane koščke mesa pokapamo z rastlinskim oljem in pečemo v navadni pečici, ki smo jo predhodno ogreli na 180°C. Ko postanejo zlato rjave barve, jih obrnemo s pomočjo vilic, da se obarvajo še na drugi strani in hrustavčki so pripravljeni.

Brbončice vam bodo hvaležne.

Ocena:
Skupaj: 9 Povprečno: 4.8]

sladkosnedka

Sem ljubiteljica sladkega, še posebej čokolade. Rada se sučem po kuhinji in nikoli ne skuham jedi večkrat po istem receptu, saj rada eksperimentiram.

Dodaj odgovor