Piščančji hrustavčki v dveh srajčkah
Piščančji hrustavčki v dveh srajčkah so različica piščančjih medaljončkov. Zaradi priprave v pečici so bolj zdravju prijazni, njihova posebnost pa sta dve različni panadi. Prva je domača – z bučnimi semeni, druga pa malo bolj eksotična – s kokosom. Tako pripravljen piščanec je posebej primeren za praznovanja in zabave, zraven pa lahko ponudimo različne pomake. Če ste bolj drzni, poskusite kokosove hrustavčke pomočiti v hruškovo marmelado ali zraven ponudite ananasov kompot.
Piščančji hrustavčki v dveh srajčkah – pripomočki:
- nož in deska
- lonček (cca. 2 dl)
- 4 globoki krožniki
- žlica
- vilice
- pekač
- papir za peko
- krpa ali rokavica
Piščančji hrustavčki v dveh srajčkah – sestavine:
Za 2 osebi
- 2 večja piščančja fileja (lahko tudi puranja)
- sol in poper
- 1 lonček gladke moke
- 1 jajce
- 1 žlica mleka
- 2 žlici nasekljanih bučnih semen
- 2 žlici krušnih drobtin
- 1 lonček kokosove moke
- rastlinsko olje
Piščančji hrustavčki v dveh srajčkah – postopek:
Meso narežemo na manjše kose ali trakce. Solimo in popramo.
V globoke krožnike ali druge ustrezne posode si pripravimo sestavine za “srajčko”. V prvi krožnik nasujemo nekaj moke. V drugega ubijemo jajce in ga razžvrkljamo z vilicami. Prilijemo še malo mleka. Za prvo srajčko, v tretjo posodo vsujemo drobtine in dodamo nasekljana bučna semena.
Polovico mesa vsujemo na krožnik z moko in dobro premešamo. Najlažje bo kar z rokami. Nato meso poberemo in damo na krožnik z jajci. S pomočjo vilic ga omočimo z jajci in malo odcedimo. Na koncu meso predenemo na zadnji krožnik in povaljamo v mešanici drobtin in bučnih semen.
Za drugo vrsto “srajčke” postopek ponovimo z drugo polovico mesa, le da bučna semena in drobtine nadomestimo s kokosovo moko.
Tako “oblečene” koščke mesa polagamo na pekač, obložen s papirjem za peko.
Panirane koščke mesa pokapamo z rastlinskim oljem in pečemo v navadni pečici, ki smo jo predhodno ogreli na 180°C. Ko postanejo zlato rjave barve, jih obrnemo s pomočjo vilic, da se obarvajo še na drugi strani in hrustavčki so pripravljeni.
Brbončice vam bodo hvaležne.