Piščančji hrustavčki v dveh srajčkah
Print Friendly, PDF & Email

Piščančji hrustavčki v dveh srajčkah so različica piščančjih medaljončkov. Zaradi priprave v pečici so bolj zdravju prijazni, njihova posebnost pa sta dve različni panadi. Prva je domača – z bučnimi semeni, druga pa malo bolj eksotična – s kokosom. Tako pripravljen piščanec je posebej primeren za praznovanja in zabave, zraven pa lahko ponudimo različne pomake. Če ste bolj drzni, poskusite kokosove hrustavčke pomočiti v hruškovo marmelado ali zraven ponudite ananasov kompot.

Piščančji hrustavčki v dveh srajčkah – pripomočki:

  • nož in deska
  • lonček (cca. 2 dl)
  • 4 globoki krožniki
  • žlica
  • vilice
  • pekač
  • papir za peko
  • krpa ali rokavica

Piščančji hrustavčki v dveh srajčkah – sestavine:

Za 2 osebi

  • 2 večja piščančja fileja (lahko tudi puranja)
  • sol in poper
  • 1 lonček gladke moke
  • 1 jajce
  • 1 žlica mleka
  •  2 žlici nasekljanih bučnih semen
  •  2 žlici krušnih drobtin
  • 1 lonček kokosove moke
  • rastlinsko olje

Piščančji hrustavčki v dveh srajčkah – postopek:

Meso narežemo na manjše kose ali trakce. Solimo in popramo.

piscancji-hrustavcki-v-dveh-srajckah

V globoke krožnike ali druge ustrezne posode si pripravimo sestavine za “srajčko”.  V prvi krožnik nasujemo nekaj moke. V drugega ubijemo jajce in ga razžvrkljamo z vilicami. Prilijemo še malo mleka. Za prvo srajčko, v tretjo posodo vsujemo drobtine in dodamo  nasekljana bučna semena.

Polovico mesa vsujemo na krožnik z moko in dobro premešamo. Najlažje bo kar z rokami. Nato meso poberemo in damo na krožnik z jajci. S pomočjo vilic ga omočimo z jajci in malo odcedimo. Na koncu meso predenemo na zadnji krožnik in povaljamo v mešanici drobtin in bučnih semen.

piscancji-hrustavcki-v-dveh-srajckah

Za drugo vrsto “srajčke” postopek ponovimo z drugo polovico mesa, le da bučna semena in drobtine nadomestimo s kokosovo moko.

Tako “oblečene” koščke mesa polagamo na pekač, obložen s papirjem za peko.

piscancji-hrustavcki-v-dveh-srajckah

Panirane koščke mesa pokapamo z rastlinskim oljem in pečemo v navadni pečici, ki smo jo predhodno ogreli na 180°C. Ko postanejo zlato rjave barve, jih obrnemo s pomočjo vilic, da se obarvajo še na drugi strani in hrustavčki so pripravljeni.

Brbončice vam bodo hvaležne.

sladkosnedka

Sem ljubiteljica sladkega, še posebej čokolade. Rada se sučem po kuhinji in nikoli ne skuham jedi večkrat po istem receptu, saj rada eksperimentiram.

Dodaj odgovor