Piščančje meso v čemaževi omaki
Print Friendly, PDF & Email

Pomlad in narava nam ponujata ogromno zdrave hrane. Čemaž je ena izmed teh sestavin, iz katere lahko naredimo veliko zdravih in odličnih jedi. Tokrat bomo pripravili enostaven in zdrav obrok iz piščančjega mesa v omaki iz čemaža.

Pripomočki za piščančje meso v čemaževi omaki:

  • palični mešalnik

Sestavine za piščančje meso v čemaževi omaki:

Za 3 osebe:

  • 400 g piščančjega mesa
  • 100 g pora ali čebule
  • 2 večji pesti čemaževih listov ali 2 žlici čemaževega pesta
  • 1 žlica kisle smetane
  • sol
  • poper
  • muškatni orešček
  • 1 žlica olja
  • 3 dl jušne osnove ali vode, v katero dodamo domačo vegeto

Postopek za piščančje meso v čemaževi omaki:

Pisčančje meso operemo, osušimo in narežemo na približno centimeter debele trakove. Operemo in osušimo tudi čemaž in por ali čebulo. Če nimamo svežega čemaža, lahko prav tako uporabimo čemažev pesto.

Piščančje trakce na hitro, na višji temperaturi popečemo na žlici olja, tako da dobijo od zunaj rahlo zapečeno skorjico, meso pa znotraj še vedno ostane sočno.

Preložimo jih na krožnik in pokrijemo s folijo, da ostanejo topli. Sedaj narežemo por in čemaž ter ju popražimo za par minut v ponvi, kjer smo prej pekli piščančje meso.

Zalijemo z jušno osnovo ali vodo, dodamo sol, poper, muškatni orešček ter kuhamo 10 minut na majhni temperaturi.

Nato dodamo kislo smetano ter s paličnim mešalnikom vse zmiksamo v enotno omako.

Omako zopet zavremo, dodamo vanjo popečene piščančje trakce ter kuhamo še 5 minut.

Piščančje meso v čemaževi omaki postrežemo z različnimi krompirjevimi prilogami, pečeno polento, rižem, kus kusom, ali kar s popečeno zelenjavo.

Dober tek 😊

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor