Piščančja obara
Print Friendly, PDF & Email

Piščančja obara je preprosta jed iz piščančjega mesa in zelenjave. Je enostavna za pripravo. Meni je zelo všeč, ker si jo lahko pripravim na zalogo, shranim v zamrzovalnik in samo na hitro pogrejem, ko sem lačna. Poleg se poda kos kruha, lahko pa si vanjo zakuhamo žličnike.

piscancja-obara

Piščančja obara – pripomočki:

  • kuhinjska tehtnica
  • deska za rezanje
  • nož
  • velik lonec s pokrovko
  • kuhalnica
  • čajna žlička

Piščančja obara – sestavine:

(za 4 osebe)

  • 1 srednje velika čebula
  • 2 večja korenja (cca. 150 g)
  • 200 g krompirja
  • 80 g graha
  • 4 piščančje krače (lahko tudi katerikoli drugi deli piščanca)
  • 1 čajna žlička suhe bazilike
  • sol po okusu
  • 1,5 – 2 l jušne osnove (ali voda + kocka)

Piščančja obara – priprava:

Korenček in čebulo olupimo, krompir dobro umijemo pod tekočo vodo in po želji olupimo. Odtehtamo grah, čebulo drobno nasekljamo, korenček narežemo na debelejše kolobarje, krompir narežemo na kose. piscancja-obaraNa olju prepražimo drobno nasekljano čebulo. Čebulo pražimo toliko časa, da postekleni. Sama jo rada popražim malo dlje, da čisto malo porjavi, ker da obari poseben okus. Dodamo vso zelenjavo in premešamo. Pražimo 2 minuti, večkrat premešamo. piscancja-obaraNato dodamo kose piščanca, zalijemo z jušno osnovo oz. z vodo, kateri dodamo jušno kocko. Če uporabimo kocko, obaro previdno dosolimo, ker že sama kocka vsebuje nekaj soli. Lonec pokrijemo in počakamo, da obara zavre. Ko zavre, jo kuhamo še 25 – 30 minut. Ko je kuhana, dodamo žličko suhe bazilike, premešamo in postrežemo. piscancja-obaraObaro postrežemo s kosom kruha, lahko pa vanjo zakuhamo žličnike.

Uživajte v okusih!

Ocena:
Skupaj: 20 Povprečno: 4.5]

Dodaj odgovor