Piščančja enolončnica s stročjim fižolom
Print Friendly, PDF & Email

Enolončnice so priljubljene, okusne jedi in hkrati enostavne za pripravo, saj že samo ime pove, da se vse pripravlja in kuha v enem loncu. Piščančja enolončnica s stročjim fižolom pa je še posebej priljubljena v poletnih dneh, ko je sezona te zelenjave na vrhuncu. Seveda pa lahko to jed pripravite tudi z zamrznjenim stročjim fižolom skozi vso leto.

Piščančja enolončnica s stročjim fižolom

Pripomočki za piščančjo enolončnico s stročjim fižolom:

  • Ni posebnih pripomočkov

Sestavine za piščančjo enolončnico s stročjim fižolom:

Za 6 oseb:

  • 300 g piščančjega mesa
  • 300 g stročjega fižola
  • 1 čebula (120 g)
  • 3 stroki česna
  • 100 g pora
  • 200 g korenčka
  • 300 g krompirja
  • 3 lovorjeve liste
  • 1 žlica kisle smetane
  • sol ali domača začimbna mešanica
  • poper
  • ščepec majarona
  • 1 žlica paprike v prahu
  • 1 žlica olja
  • 1 liter vode ali blage jušne osnove

Postopek za piščančjo enolončnico s stročjim fižolom:

Čebulo in por na drobno nasekljamo in ju prepražimo na žlici olja. Piščančje meso narežemo na poljubno velike kose (pri nas imamo radi manjše koščke). Seveda bo piščančja enolončnica s stročjim fižolom še boljša, če uporabite tudi kosti in kožo.

Piščančja enolončnica s stročjim fižolom

Piščančja enolončnica s stročjim fižolom

Narezano piščančje meso dodamo čebuli /poru in vse popražimo še do rahle zapečenosti mesa (4 do 5 minut). Dodamo na drobno nasekljan česen, premešamo in zalijemo z vodo ali blago jušno osnovo.

Piščančja enolončnica s stročjim fižolom

Piščančja enolončnica s stročjim fižolom

Zavremo in dodamo očiščen in na poljubno velike dele narezan stročji fižol, na kolute narezan korenček ter nakockan krompir.

Piščančja enolončnica s stročjim fižolom

Pustimo, da zavre in temperaturo zmanjšamo skoraj na minimum, da piščančja enolončnica s stročjim fižolom počasi in enakomerno vre. Dodamo še začimbe: poper, sol, lovorjeve liste, majaron in papriko v prahu in kuhamo toliko časa, da se krompir zmehča.

Piščančja enolončnica s stročjim fižolom

Ko je jed kuhana jo lahko zgostimo tako, da damo na krožnik par koščkov kuhanega krompirja, dodamo žlico kisle smetane in vse skupaj z vilico zmečkamo ter damo nazaj v jed.
Piščančjo enolončnico s stročjim fižolom postrežemo takoj vročo s kosom kruha in porcijo sezonske solate.

Piščančja enolončnica s stročjim fižolom

Dober tek! 😊

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor