Pikantni krompirček iz pečice
Pire krompir, pražen krompir, ocvrt krompirček, krompir v solati … Ste se tudi vi že naveličali klasično pripravljenega krompirja? Čeprav je možnosti in kombinacij veliko, pa je prijetno poskusiti tudi kaj novega. Pikantni krompirček iz pečice ima hrustljavo skorjico, v notranjosti pa ni izsušen in je prijetno mehak. Piko na i doda kanček čilija, ki poskrbi za ravno pravšnjo mero pikantnosti.
Pikantni krompirček iz pečice – pripomočki:
- nož
- 2 skledi
- žlica
- žlička
- papir za peko
- pekač
- lopatka
- kuhinjska krpa
Pikantni krompirček iz pečice – sestavine
Za 2 osebi:
- 1/2 kg krompirja
- 2 žlici koruznega zdroba
- 1 žlica koruzne moke
- 1 žlička mlete rdeče papirke
- malo čilija v prahu
- sol in poper
- cca. 2 žlici sončničnega olja
Pikantni krompirček iz pečice – postopek:
Krompir olupimo in narežemo na manjše koščke. Operemo ga in osušimo na kuhinjski krpi.
V večjo skledo nasujemo suhe sestavine in jih premešamo z žlico.
V skledo dodamo osušen krompir in dobro premešamo, da se suhe sestavine porazdelijo po krompirju.
Krompir preložimo na pekač, ki smo ga predhodno obložili s papirjem za peko. Krompir pokapamo z oljem in posujemo s suhimi sestavinami, ki so ostale v skledi.
Pečemo v pečici, ogreti na 200°C, približno pol ure. Vmes večkrat premešamo, da bo krompir enakomerno pečen. Zadnjih deset minut pečenja lahko vključimo še ventilacijsko funkcijo, da bo krompirček lepše rjavo zapečen.
Brbončice vam bodo hvaležne.