Paprike s kislo smetano in krompirjem
Paprike s kislo smetano in krompirjem so odlična brezmesna samostojna jed, lahko pa jih postrežemo tudi kot prilogo k različnim vrstam pečenega mesa. Priprava jedi je enostavna, okus pa božanski.
Pripomočki za paprike s kislo smetano in krompirjem
- pekač velikosti 20 x 20 cm
Sestavine za paprike s kislo smetano in krompirjem
Za 2 osebi:
- 4 srednji krompirji (500 g)
- 3 paprike
- 300 ml kisle smetane
- začimbna mešanica s soljo
- poper
- 50 g masla
- 2 žlici olja
Postopek za paprike s kislo smetano in krompirjem
Krompir olupimo, narežemo na kose in ga damo kuhati za krompirjev pire. Paprike operemo, osušimo, izdolbemo in narežemo na 1 centimeter debele trakove.
Paprike začinimo s poprom in začimbno mešanico s soljo ter na olju zelo na hitro popražimo. Pražimo 2 minuti na visoki temperaturi, da paprika še ostane hrustljava, po robovih pa se zapeče.
Krompir kuhamo 25 minut v osoljeni vodi, odcedimo in mu dodamo maslo. Zmečkamo, da dobimo pire in ga z žlico nadevamo v pekač.
Preko pireja naložimo popečene trake paprike in na to kislo smetano, ki smo ji dodali sčepec soli.
Vse to damo peči v ventilacijsko pečico za 30 minut na 170 °C. Postrežemo takoj še vroče kot glavno jed, lahko pa tudi kot prilogo k raznim vrstam popečenega mesa.
Dober tek! 😊