Panirani fileji paprik v pečici
Print Friendly, PDF & Email

Paprike uživamo v vseh mogočih oblikah. Polnjene, v kisu, pečene, itd. Redko kdaj pa lahko kje jemo pohane oziroma panirane fileje paprik! Mi jih bomo tokrat spanirali in nato spekli v pečici, da bo jed brez olja in tako še bolj zdrava.

Pripomočki za panirane fileje paprik v pečici:

  • nož
  • žlica
  • krožniki
  • deska za rezanje
  • papir za peko
  • pekač
  • žar ali pečica (gril opcija)

Sestavine za panirane fileje paprik v pečici:

Za 2 osebi:

  • 4 večje rdeče paprike
  • 2 jajci
  • 150 g moke
  • 150 g drobtin
  • 40 g parmezana
  • sol
  • poper

Postopek za panirane fileje paprik v pečici:

Paprike dobro operemo in osušimo. Jed izpade najboljše z rdečimi špic paprikami, uporabimo pa lahko tudi druge paprike, le da so mesnate.

Paprike izdolbemo kot za polnjene paprike in jih popečemo na žaru. Če nimamo žara, jih damo na pekač obložen s peki papirjem in pečemo v pečici na gril opciji približno 8 minut na vsaki strani, pri 190 °C. Čas pečenja je odvisen od velikosti in mesnatosti paprik. Zato se ravnamo tudi po videzu – ko je paprika pečena, njena povrhnjica postane rahlo rjava in začne odstopati od mesnatega dela paprike.

Pustimo, da se ohladijo na sobno temperaturo in iz njih odstranimo povrhnjico.

Pripravimo si tri krožnike. Na enega stresemo moko, v drugem razžvrkljamo jajca s soljo in poprom, na tretjega damo drobtine in riban parmezan.

Paprike prerežemo na polovico, da dobimo dva fileja iz ene paprike. Najprej povaljamo posamezen file po moki, nato v jajčni zmesi in na koncu v drobtinah s parmezanom.

Panirane fileje nalagamo na pekač obložen s papirjem za peko. Pečemo v na 180 °C ogreti ventilacijski pečici 10 do 12 minut. Postrežemo takoj vroče, lahko kot prilogo k mesnim jedem, ali pa so s porcijo solate čisto samostojna brezmesna jed.

Zraven paniranih filejev paprik v pečici paše tudi deci dobrega belega vina. 😊 Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor