Njoki iz korenčka in skute
Print Friendly, PDF & Email

Korenček je uporabna zelenjava v kuhinji, ki pa nikoli ne sme manjkati v mojem hladilniku. Tokrat sem ga uporabila na malo drugačen način in ga postregla kot prilogo k mojim zrezkom.

Pripomočki za izdelavo korenčkovih njokov:

  • palični mešalnik
  • deska za rezanje
  • tehtnica
  • skleda za mešanje
  • jedilna žlica
  • nož
  • lonec za kuhanje njokov
  • folija za živila

Sestavine za izdelavo njokov:

Za 8 oseb

  • 300 g očiščenega in narezanega rdečega korena
  • 300 g domače skute
  • 1 jajce
  • 500 g polnozrnate pirine moke
  • sol
  • poper
  • kurkuma
  • jedilna žlica peteršilja
  • jedilna žlica drobnjaka
  • voda

Postopek izdelave korenčkovih njokov s skuto:

Najprej očistimo korenček in ga narežemo na kolute. Nato ga stresemo v lonec in  zalijemo z vodo. Dodamo sol, poper in kurkumo. Korenček skuhamo do mehkega.

12434426_1107639819276612_1436555659_n

Ko je kuhan, ga s paličnim mešalnikom zmešamo v pire. V posodi za mešanje pripravimo skuto. Dodamo korenčkov pire, jajce, peteršilj, drobnjak in še malo posolimo in popopramo, dodamo kurkumo.

12434506_1107639779276616_1579471041_n

Vse sestavine dobro premešamo in nato postopoma dodajamo moko in gnetemo v čvrsto testo.

12435917_1107639739276620_1766559913_n

Testo pokrijemo s folijo in ga pustimo vsaj pol ure počivati v hladilniku. Ko je testo odležalo, ga vzamemo iz hladilnika in ga razdelimo na 6 delov. Iz vsakega dela oblikujemo daljši svaljek.

12421593_1107639715943289_1217224452_n

Iz svaljkov nato izrežemo njoke.

12443177_1107639675943293_1115294727_n

V loncu zavremo osoljeno vodo in vanjo stresemo njoke. Kuhamo jih približno 5 min oz. dokler ne priplavajo na vrh posode.

12443187_1107639625943298_667885933_n

Njoke serviramo k različnim jedem: kot priloga segedin golažu, raznim omakam …

12431322_1107640279276566_1820159113_n

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]