Mesno-zelenjavni ragu
Print Friendly, PDF & Email

Jesen je čas, ko pobiramo iz vrtov še zadnje pridelke. Če vam je na vrtu ostalo še kaj sočnih paradižnikov ter paprik, lahko le te porabite za izdelavo okusnega kosila, kateremu za piko na i dodate še krompir v pečici. V roku ene ure bo tako slastno kosilo pripravljeno.

Mesno-zelenjavni ragu

Pripomočki za mesno-zelenjavni ragu:

  • deska za rezanje
  • nož
  • 3 manjše posodice
  • večja ponev
  • kuhalnica

Sestavine za mesno-zelenjavni ragu

Za 3 osebe:

  • 4 večji paradižniki
  • 3 paprike
  • 2 čebuli
  • 3 svinjski zrezki
  • 4 žlice  masti
  • sol
  • poper
  • vegeta
  • 2 stroka česna
  • žlica olja

Postopek priprave mesno – zelenjavnega raguja

Na ponvi segrejemo mast ter medtem narežemo zrezke na koščke, jih začinimo z oljem, poprom in soljo in vegeto.

mesno-zelenjavni-ragu

Ko je mast dovolj segreta, ji dodamo meso. Meso prepražimo ter dodamo na koščke narezano čebulo.

Mesno-zelenjavi ragu 4

Ko čebula zarumeni, dodamo še na narezano papriko in paradižnik in česen.

Mesno-zelenjavni ragu 6

Zalijemo z malo vode, vmes občasno premešamo. Če je potrebno, začinimo celotno jed še z vegeto in poprom.

Mesno-zelenjavni ragu 7

Ko se vsa zelenjava poduši, dodamo še 250 ml sladke smetane in vse skupaj kuhamo še kakšnih pet minut.

Mesno-zelenjavni ragu 8

Mesno-zelenjavni ragu 9

Postrežemo s kosom kruha ali krompirjem pečenim v pečici.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 13 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor