Mesno-zelenjavni ragu
Jesen je čas, ko pobiramo iz vrtov še zadnje pridelke. Če vam je na vrtu ostalo še kaj sočnih paradižnikov ter paprik, lahko le te porabite za izdelavo okusnega kosila, kateremu za piko na i dodate še krompir v pečici. V roku ene ure bo tako slastno kosilo pripravljeno.
Pripomočki za mesno-zelenjavni ragu:
- deska za rezanje
- nož
- 3 manjše posodice
- večja ponev
- kuhalnica
Sestavine za mesno-zelenjavni ragu
Za 3 osebe:
- 4 večji paradižniki
- 3 paprike
- 2 čebuli
- 3 svinjski zrezki
- 4 žlice masti
- sol
- poper
- vegeta
- 2 stroka česna
- žlica olja
Postopek priprave mesno – zelenjavnega raguja
Na ponvi segrejemo mast ter medtem narežemo zrezke na koščke, jih začinimo z oljem, poprom in soljo in vegeto.
Ko je mast dovolj segreta, ji dodamo meso. Meso prepražimo ter dodamo na koščke narezano čebulo.
Ko čebula zarumeni, dodamo še na narezano papriko in paradižnik in česen.
Zalijemo z malo vode, vmes občasno premešamo. Če je potrebno, začinimo celotno jed še z vegeto in poprom.
Ko se vsa zelenjava poduši, dodamo še 250 ml sladke smetane in vse skupaj kuhamo še kakšnih pet minut.
Postrežemo s kosom kruha ali krompirjem pečenim v pečici.
Dober tek!