Maslen brstični ohrovt iz pečice
Brstični ohrovt marsikomu ne gre in ne gre. Ker sem tudi jaz ena izmed tistih, ki me kuhana zelenjava ne privlači preveč sem si izmislila pečen brstični ohrovt s česnom in maslom. In okus je presenetljivo … odličen!
Kaj potrebujemo za maslen brstični ohrovt iz pečice:
- pekač
- nož
- desko za rezanje
Sestavine za maslen brstični ohrovt iz pečice:
(za 2 osebi)
- 300 g brstičnega ohrovta
- 1 žlička masla
- 2 žlici olivnega olja
- 2 stroka česna
- pol žličke soli
Postopek za pripravo maslenega brstičnega ohrovta iz pečice:
Pečico segrejemo na 220°C. Brstični ohrovt operemo, odrežemo peclje ter po potrebi prerežemo velike kose tako, da bodo vsi približno enako veliki. Česen drobno narežemo.
V pekaču zmešamo vse sestavine, razen masla. Damo v pečico in pečemo 30 minut. Vmes 1x premešamo. Po 30 minutah vzamemo ohrovt iz pečice, dodamo maslo ter premešamo.
Maslen brstični ohrovt iz pečice se prileže zraven pečenega mesa, najbolj svinjine. Zelo okusen je tudi hladen, toda ne verjamem, da ga bo še kaj ostalo …
Pa dober tek!