Maslen brstični ohrovt iz pečice
Print Friendly, PDF & Email

Brstični ohrovt marsikomu ne gre in ne gre. Ker sem tudi jaz ena izmed tistih, ki me kuhana zelenjava ne privlači preveč sem si izmislila pečen brstični ohrovt s česnom in maslom. In okus je presenetljivo … odličen!

Maslen brstični ohrovt iz pečice

Kaj potrebujemo za maslen brstični ohrovt iz pečice:

  • pekač
  • nož
  • desko za rezanje

Sestavine za maslen brstični ohrovt iz pečice:

Maslen brstični ohrovt iz pečice

(za 2 osebi)

  • 300 g brstičnega ohrovta
  • 1 žlička masla
  • 2 žlici olivnega olja
  • 2 stroka česna
  • pol žličke soli

Postopek za pripravo maslenega brstičnega ohrovta iz pečice:

Pečico segrejemo na 220°C. Brstični ohrovt operemo, odrežemo peclje ter po potrebi prerežemo velike kose tako, da bodo vsi približno enako veliki. Česen drobno narežemo.

brsticni ohrovt

V pekaču zmešamo vse sestavine, razen masla. Damo v pečico in pečemo 30 minut. Vmes 1x premešamo. Po 30 minutah vzamemo ohrovt iz pečice, dodamo maslo ter premešamo.

brsticni ohrovtServiramo v lepi skodelici.

brsticni ohrovt

Maslen brstični ohrovt iz pečice se prileže zraven pečenega mesa, najbolj svinjine. Zelo okusen je tudi hladen, toda ne verjamem, da ga bo še kaj ostalo …

Pa dober tek!

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Dekle z domišljijo

Sem diplomirana delovna terapevtka in sem zaposlena v domu za ostarele. Kot že služba narekuje sem energična in nasmejana, v prostem času pa rada v roke vzamem kakšno knjigo in pa seveda kuham, pečem in se na sploh gibam okoli hrane :-)

Dodaj odgovor