Krompir s koprom
Koper je začimbna rastlina zanimivega vonja, ki ga skoraj izključno uporabljamo pri vlaganju kumaric. To dišečo rastlino pa lahko uporabimo tudi pri drugih jedeh. Za naslednji piknik pripravite prilogo iz krompirja in kopra. Limonin sok pa bo poskrbel za osvežilno noto te priloge.
Krompir s koprom – pripomočki:
- nož
- kozica
- vilice
- skledica
- kuhinjske škarjice
- žlička
- cedilo
Krompir s koprom – sestavine:
za eno osebo
- 3 manjši krompirji
- vejica kopra
- žlička olivnega olja
- 3 žličke limoninega soka
- sol
Krompir s koprom – postopek:
Če pripravljamo jed iz mladega krompirja, ga le dobro operemo, sicer pa olupimo. Krompir narežemo na kocke in ga skuhamo v slani vodi.
V času ko se krompir kuha, pripravimo polivko.
V manjšo skledico nalijemo olje in dodamo limonin sok. Glede na okus, lahko po želji prilagodite količino limoninega soka. Dodamo še narezan koper, polivko solimo in premešamo.
Ko je krompir kuhan, ga odcedimo in še toplega prelijemo s polivko. Premešamo in ponudimo zraven mesa ali rib.
Brbončice vam bodo hvaležne.