Kokošja bedrca in svinjski zrezki s šampinjoni in šparglji
Kokošja bedrca in svinjski zrezki s šampinjoni in šparglji so odlična mesno-zelenjavna jed, ki bo prepričala tudi najzahtevnejše okuse.
Kokošja bedrca in svinjski zrezki s šampinjoni in šparglji – pripomočki:
- pekač velikosti 24×34 cm
- nož
- deska za rezanje
- tehtnica
- stiskalec za česen
Kokošja bedrca in svinjski zrezki s šampinjoni in šparglji – sestavine
Za 4 osebe:
- 3 kokošja bedrca
- 3 svinjski zrezki
- 1/2 kg šampinjonov
- 1 čebula
- 5 strokov česna
- 30 dag špargljov
- sol
- poper
- žlica kisle smetane
- žlička svinjske masti
- timijan
- poper
Priprava kokošjih bedrc in svinjskih zrezkov s šampinjoni in šparglji:
Najprej namastimo pekač z domačo svinjsko mastjo.
Na namaščen pekač naložimo na pase narezane svinjske zrezke, ki jih malo posolimo in popopramo ter nato narežemo čebulo na kolute ter jo položimo na meso.
Nato položimo v pekač kokošja bedra, ki jih predhodno zarežemo in posolimo ter malo popopramo.
Narežemo še šampinjone na četrtine, jih posolimo ter malenkost posipamo s timijanom ter skupaj z opranimi šparglji položimo na meso.
Na vse skupaj stisnemo še česen in pustimo počivati pol ure. Potem damo pekač z vsebino v ogreto pečico na 180 °C. Po približno pol uri pečenja vse skupaj malo premešamo, da se šampinjoni in šparglji ne prepečejo in nato čez nekaj časa še enkrat. Ko je meso lepo zapečeno (po približno uri in pol) pekač vzamemo iz pečice in postrežemo jed.
Šparglje uporabljamo mlade, ker so takrat najbolj sveži in še niso oleseneli, kar ni užitno.
Dober tek!