Golaž iz stročjega fižola ali boranja
Print Friendly, PDF & Email

Golaž iz stročjega fižola ali boranja je okusna mešanica mesa in stročjega fižola. Navaden golaž se tako popestri s stročjim fižolom. Obožujejo ga tako ljubitelji jedi na žlico kot ljubitelji zelenjavnih jedi. Lahko ga pripravimo v večji količini in ga potem brez problema naslednjič samo pogrejemo.

Golaž iz stročjega fižola ali boranja

Golaž iz stročjega fižola ali boranja – pripomočki:

  • večji lonec
  • kuhalnica
  • nož
  • deska za rezanje
  • žlica
  • žlička
  • mikser

Golaž iz stročjega fižola ali boranja – sestavine:

Za približno 5 oseb

  • 1400 g stročjega fižola
  • 2 čebuli
  • 300 g svinjskega mesa (če imate radi meso, ga lahko dodate več; 500 g)
  • 3 žlice rastlinskega olja
  • 2 dl pasiranega paradižnika
  • 2 stroka česna
  • 1 žlica rdeče mlete paprike
  • 1 žlička kumine v prahu
  • 1 žlička paradižnikove mezge
  • 2 žlički suhe mešanice začimb
  • sol
  • 2 žlici moke

Golaž iz stročjega fižola ali boranja – priprava:

Najprej zmiksamo čebulo ter česen in ju prepražimo na segretem olju, da porumenita.

Golaž iz stročjega fižola ali boranja

Dodamo meso in ga na hitro prepražimo, da spremeni svojo barvo.

Golaž iz stročjega fižola ali boranja

Nato dodamo še stročji fižol ter zalijemo z vodo, toliko da je vse pokrito z vodo. Kuhamo približno pol ure.

Golaž iz stročjega fižola ali boranja

Ko je kuhano približno na polovico, dodamo ostale začimbe razen moke in kuhamo dokler se stročji fižol ne skuha oziroma zmehča. Vmes večkrat premešamo.

Golaž iz stročjega fižola ali boranja

Na koncu še samo zgostimo omako. Moko zmešamo z malo mrzle vode in jo vlijemo v golaž. Pustimo, da še kakšno minuto ali dve vre in nato je golaž iz stročjega fižola pripravljen.

Golaž iz stročjega fižola ali boranja

Postrežemo ga lahko skupaj s polento, pire krompirjem ali testeninami.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 36 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor