Dušen koromač
Letos sem na vrtu pridelala kar nekaj koromača in tako poskusila to zelenjavo pripraviti na več načinov. Ugotovila sem, da je moj najljubši tudi najbolj preprost, čeprav nekoliko zamuden način, če ga morate narezati ročno. A se splača, saj postopek priprave po spodnjem opisu koromaču omili značilna vonj in okus, ju pa ohrani ravno toliko, da popestri kosilo.
Pripomočki za dušen koromač:
- nož in deska ali multipraktik
- kuhalnica
- posoda in pokrovka
Sestavine za dušen koromač:
- 1 koromač
- 1 žlica masla
- sol
Postopek za dušen koromač:
Koromač očistimo in ga ročno narežemo na tanke rezine ali ga sesekljamo v multipraktiku.
V posodo damo maslo in jo pristavimo na štedilnik. Ko se maslo stopi, vanjo vsujemo narezan koromač. Posolimo in pokrijemo s pokrovko. Znižamo temperaturo in dušimo približno pol ure. Vmes večkrat premešamo.
Koromač je podušen, ko je mehak in temnejši. Je odlična priloga k mesu, krompirju ali skledi solate.
Dober tek!