Dušen koromač
Print Friendly, PDF & Email

Letos sem na vrtu pridelala kar nekaj koromača in tako poskusila to zelenjavo pripraviti na več načinov. Ugotovila sem, da je moj najljubši tudi najbolj preprost, čeprav nekoliko zamuden način, če ga morate narezati ročno. A se splača, saj postopek priprave po spodnjem opisu koromaču omili značilna vonj in okus, ju pa ohrani ravno toliko, da popestri kosilo.

dusen koromac (3)

Pripomočki za dušen koromač:

  • nož in deska ali multipraktik
  • kuhalnica
  • posoda in pokrovka

Sestavine za dušen koromač:

  • 1 koromač
  • 1 žlica masla
  • sol

Postopek za dušen koromač:

Koromač očistimo in ga ročno narežemo na tanke rezine ali ga sesekljamo v multipraktiku.

dusen koromac (1)

V posodo damo maslo in jo pristavimo na štedilnik. Ko se maslo stopi, vanjo vsujemo narezan koromač. Posolimo in pokrijemo s pokrovko. Znižamo temperaturo in dušimo približno pol ure. Vmes večkrat premešamo.

dusen koromac (2)

Koromač je podušen, ko je mehak in temnejši. Je odlična priloga k mesu, krompirju ali skledi solate.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 4.6]

Kuhartnica

Za imenom Kuhartnica ustvarjam Deja Horvat. Rada kuham, pečem, fotografiram in preživljam čas s svojo družino, v katero spadata tudi dva mačka. Naša družina ima zelo raznolike želje glede prehrane (pa sem niti ne štejem mačkov :)), zato vsak dan kuham vsaj dve različici kosila. Kuhanje za različne okuse mi je v izziv, zato se med mojimi recepti najdejo ideje za mesojedce, vegetarijance in vegane.

Dodaj odgovor