Bučkini polpeti brez moke
Ko se odpre sezona bučk jih želimo porabiti na tisoč in en način. Večina receptov za bučkine polpete vsebujejo moko, tale pa ne, zato je primeren za vse, ki iz prehrane izključujete moko. Poleg pripravimo še jogurtov preliv in lahko kosilo je pripravljeno. Pa poglejmo …
Bučkini polpeti brez moke – pripomočki:
- ribežen in globoka posoda
- žlica
- električni sesekljalnik
- ponev
- štedilnik
Bučkini polpeti brez moke – sestavine
Za 8 polpetov:
- 1 večja ali 2 manjši bučki
- 1 strok česna po želji
- 2 pesti naribanega parmezana
- 1 pest naribane mozarelle
- 2 žlici sezama
- 1 jajce
- pest zmletih ovsenih kosmičev
- sol, poper
- kokosovo maslo za cvrtje
Za jogurtov preliv:
- 1, 5 dl jogurta
- 1 žlička kisle smetane
- pol pesti naribanega parmezana
- ščep česna in paprike v prahu
Bučkini polpeti brez moke – postopek:
Bučko operemo in jo skupaj z olupkom naribamo. Vse skupaj posolimo in pustimo vsaj 20 minut, da bučka spusti vodo. Nato jih ožete preložimo v čisto posodo in dodamo sir, poper in jajce ter dobro zmešamo.
Nato dodamo še sezam. Pest ovsenih kosmičev zmiksamo v prah ter dodamo k bučkam. Vse skupaj mora biti dokaj kompaktno in ne vodeno.
V ponvi segrejemo 2 žlice kokosovega masla ter oblikujemo bučkine polpete brez moke ter jih polagamo na segreto maslo.
Ko se zapečejo jih obrnemo in hrustljavo zapečemo še na drugi strani.
Položimo jih na krožnik in pripravimo še jogurtovo omako, katero postrežemo zraven bučkinih polpetov brez moke. Lahko kosilo brez mesa je tukaj … verjemite, da si boste obliznili prste. Dober tek!