Ajdova kaša
Ajdova kaša je okusna slovenska jed, ki jo lahko postrežemo kot prilogo ali kot glavno jed. Žal je čisto prevečkrat spregledana in čas je, da se to spremeni. Kdaj ste jo nazadnje jedli? Zakaj je ne bi pripravili že danes za kosilo ali večerjo? Priprava je enostavna in vam ne bo vzela veliko časa.
Ajdova kaša – pripomočki:
- kuhinjska tehtnica
- skodelica
- skleda
- kozica s pokrovko
- merilna posoda za tekočine
- kuhalnica
- ribežen
- nož
- deska za rezanje
- ponev ali nižja kozica
- jedilna žlica
- čajna žlička
Ajdova kaša – sestavine:
(za 2 osebi, kot priloga)
- 100 g suhe ajdove kaše
- 4 dl vode
- 90 g rdeče čebule
- 1 srednje velik korenček
- 2 jedilni žlici olja
- ščep soli
- 1/2 čajne žličke timijana
- 1 čajna žlička origana
Ajdova kaša – priprava:
Ajdovo kašo in vodo damo v kozico, solimo in jo potem, ko zavre, kuhamo 15 minut.
Čebulo na drobno nasekljamo, korenček olupimo in naribamo na velikih luknjah.
V ponvi segrejemo olje, prepražimo čebulo, da postane zlatorjava. Dodamo korenček in ga na hitro prepražimo.
Dodamo kuhano ajdovo kašo, timijan in origano. Po potrebi še dosolimo. Premešamo in odstranimo z ognja.
Ocena:
Skupaj: 96 Povprečno: 4.2]