Pire iz hokaido buče

[Total: 1    Average: 4/5]

Pire iz hokaido buče je v jesenskem času večkrat na moji mizi. Tako pripravljen pire odlično nadomesti krompir ter se zelo dobro poda rdečemu mesu v omaki. Hokaido buča ima samo 9 g OH na 100 g in je odlična za vse tiste, ki so na prehrani z nizkim vnosom OH. Zato sama tako pripravljen pire najraje zamrznem in iz njega pripravljam brownije ali palačinke, saj odlično nadomesti moko in mleko. Recept za pripravo takšnega pireja ni preveč zahteven, ponuja pa tudi rešitev, kako na eleganten način olupiti precej trdo hokaido bučo.

hokaido-pire3

Pire iz hokaido buče – pripomočki

  • nož
  • deska
  • peki papir
  • električni sekljalnik
  • lonček za vodo
  • večji pekač
  • žlica
  • posoda za pire

Pire iz hokaido buče – sestavine

Za 4 osebe

  • 2 buči vrste hokaido
  • 2 dl vode
  • sol po okusu

Pire iz hokaido buče – postopek

Hokaido buči od zunaj temeljito operemo, prerežemo in z žlico odstranimo mehko sredico s pečkami.

hokaido-pire

Vsako polovico buče narežemo na 3 enako velike dele ter jih polagamo na pekač, obložen s peki papirjem. Ko narežemo še zadnjo polovico buče, damo pekač v predhodno ogreto pečico na 180 °C in pečemo 40 minut.

hokaido-pire1

Pečene narezane buče vzamemo iz pečice in počakamo, da se nekoliko ohladijo, preden jih olupimo. Olupite jih lahko z žlico (v kolikor so dovolj zmehčane) ali pa z nožem. Olupljene kose buče nalagamo v električni sekljalnik in dolijemo malo vode ter jih spasiramo v fino kašo. V kolikor uporabljate manjši električni sekljalnik, predlagam, da buče in vodo enakomerno razporedite.

hokaido-pire2

Tako pripravljen pire iz hokaido buče predenemo v večjo posodo, solimo po okusu in še toplega postrežemo ob izbrani prilogi. V kolikor ga ponudite kot prilogo mesni ali brez mesni jedi v omaki, lahko v pire primešate še nekaj smetane za kuhanje in malo masla, da dobite bolj kremen pire iz hokaido buče.

Takšen pire lahko tudi zapakiramo v vrečko ali plastično škatlo ter shranimo v zamrzovalno skrinjo kjer nas bo počakal do naslednjič. Seveda velja omeniti, da pire za zamrzovalno skrinjo ne sme biti soljen.

Hokaido pire

Uspešno ustvarjanje in dober tek vam želim!

Mijaliza

Ljubiteljska, kuharica, ki uživa v vseh kulinaričnih okusih, najbolj pa pri pripravi orientalske hrane.

Dodaj odgovor

Hvala, da nas berete. 🙂

Ste že všečkali našo stran?