Popečeni kruhki iz pečice
Print Friendly, PDF & Email

Mnogokrat se mi zgodi, da bi pojedla nekaj na hitro, a sem naveličane toasta. Pečeni kruhki iz pečice so idealna rešitev. Kruhek, ki je obložen z nadevom iz smetane, sira in salame vse skupaj pa lepo zapečeno v pečici, je pripravljen hitro in enostavno.

kruhki iz pečice

Popečeni kruhki iz pečice – pripomočki

  • večja posoda za mešanje sestavin
  • žlica
  • strgalo
  • peki papir
  • poljubno velik pekač

Popečeni kruhki iz pečice – sestavine

Za 6 kruhkov

  • 3 žlici kisle smetane
  • 1 žlica paradižnikovega koncentrata
  • 1/3 žlice origana
  • 50 g dimljenega sira
  • 50 g cheddar sira
  • 150 g navadne piščančje salame
  • 6 velikih kosov American toast rezin

Popečeni kruhki iz pečice – postopek

Najprej pripravimo pečico in sicer jo ogrejemo na 200 °C, nato se lotimo priprave kruhkov. Pripravimo si večjo posodo za mešanje in vanjo damo najprej tri žlice kisle smetane, eno žlico paradižnikovega koncentrata in origano. Sestavini dobro premešamo preden dodamo nariban dimljen sir.

Popečeni kruhki iz pečice

Dimljenemu siru dodamo še cheddar sir in naribano piščančjo salamo ter vse dobro premešamo.

Popečeni kruhki iz pečice1

Poljubno velik pekač, priporočam tistega, ki ste ga dobili s pečico, obložimo s peki papirjem. Na vsako rezino velikega toasta položimo 1 žlico mase in jo enakomerno razmažemo po površini. Toaste odlagamo na obložen pekač.

Popečeni kruhki iz pečice2

Popečene kruhke iz pečice pečemo 15 minut v predhodno ogreti pečici. Med pečenjem se bo sir zmehčal, dno kruhka pa bo hrustljavo zapečen.

Nasvet
Če vam dimljen okus sira ni všeč lahko dimljen sir preprosto zamenjate s tistim, ki ga imate trenutno v hladilniku. Prav tako lahko piščančjo salamo zamenjate s tisto, ki jo imate v hladilniku, ne priporočam pa kakšne suhe salame ali suhih dimljenih mesnin saj bodo kruhki na koncu zelo slani. Cheddar sir pa lahko nadomestite s topljenim sirčkom ali sirom za toast.

Če bi radi, da so vaši kruhki še bolj hrustljavi, samo podaljšate čas pečenja iz 15 na 20 minut.

Uspešno ustvarjanje in dober tek vam želim!

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4.7]

Mijaliza

Ljubiteljska, kuharica, ki uživa v vseh kulinaričnih okusih, najbolj pa pri pripravi orientalske hrane.

Dodaj odgovor