Sirovi mafini
Print Friendly, PDF & Email

Zadnje čase naravnost obožujem jajčne mafine, katerim lahko dodajam različne sestavine. Tokrat sem dodala sir in nastali so sirovi mafini. Potrebujemo tri različne vrste sira in nekaj pečene slanine ter že lahko pripravimo mafine, ki so lahko odlični slani prigrizek ali malica.

Sirovi mafini – pripomočki

  • skleda za pripravo mase volumna 2 l
  • pekač za mafine
  • žica
  • vilica ali metlica za stepanje
  • nož
  • deska
  • sekljalnik
  • ponev
  • lesena kuhalnica
  • tehtnica
  • strgalo za sir
  • papirnati modelčki za mafine
  • navadna pečica

Sirovi mafini – sestavine

Za 9 mafinov

  • 3 jajca velikosti M
  • dve žlici kisle smetane
  • 1/4 žlice česna v prahu ali dva stroka svežega česna
  • 1/4 čebule v prahu ali manjša polovica sveže čebule
  • pest celih mandljev
  • 100 g dimljene slanine
  • 50 g mocarela sira
  • 30 g parmezana
  • 120 g sira chedar
  • sol po okusu
  • ščepec rožmarina

Sirovi mafini – postopek

Jajca ubijemo v posodo, v kateri bomo pripravljali našo zmes, dodamo dve žlici kisle smetane in vse skupaj dobro razžvrkljamo z vilico ali stepalko. Preden dodamo naslednje sestavine, mora biti masa popolnoma gladka in brez grudic kisle smetane.

Sirovi mafini

Zmesi dodamo česen in čebulo, v kolikor uporabljate sveži sestavini, ju predhodno na drobno nasekljate.
Vse skupaj dobro premešamo preden dodamo sir. Mocarelo natrgamo s prsti na manjše koščke, preostala dva sira pa naribamo na poljubno velikost in vse skupaj dodamo zmesi iz jajc in smetane.

Slanino narežemo na manjše koščke in jo dobro popečemo v ponvi. Pečeno slanino poberemo iz ponve in jo damo v sekljalnik skupaj z mandlji in ščepcem rožmarina. Vse skupaj zmeljemo s sekljalnikom in dodamo v posodo z maso.

Sirovi mafini1

Maso dobro premešamo, da se sestavine enakomerno porazdelijo. Pekač za mafine obložimo s peki papirjem in jih napolnimo do 2/3 višine. Vse skupaj potisnemo v predhodno ogreto pečico na 180 °C (klasična pečica) in pečemo tako dolgo, da se na površini pojavi nežna rjava barva.

Pečene mafine takoj stresemo iz pekača ter počakamo, da se ohladijo in postrežemo.

Sirovi mafini2

Sirovi mafini3

Uspešno ustvarjanje in dober tek vam želim!

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4]

Mijaliza

Ljubiteljska, kuharica, ki uživa v vseh kulinaričnih okusih, najbolj pa pri pripravi orientalske hrane.

Dodaj odgovor