Puranji trakci v koruznih drobtinah
Print Friendly, PDF & Email

Puranji trakci v koruznih drobtinah so malce drugačna oblika ocvrtih puranjih zrezkov, ki nam lahko popestrijo zabave v obliki prigrizka ali pa preprosto osvežijo obrok. Istočasno so pikantni in hrustljavi hkrati pa jih lahko jemo samo z prsti.

Puranji trakci v koruznih drobtinah 1

Puranji trakci v koruznih drobtinah –  pripomočki

  • lonec za cvrtje
  • posoda za mešanico drobtin
  • žlica
  • žlička
  • lopatka za pobiranje ocvrtkov
  • krožnik/ skleda
  • papirnate brisače
  • nož
  • deska

Puranji trakci v koruznih drobtinah – sestavine

(za 2 osebi)

  • 2 večja puranja zrezka
  • 2 žlici koruznega zdroba
  • 2 žlici navadnih drobtin
  • 1/3 žličke soli
  • 1/2 žličke kajenskega popra
  • olje za cvrtje

Puranji trakci v koruznih drobtinah- postopek

Z večjim nožem narežemo zrezka na trakce debeline 0,5 cm – 1 cm (odvisno od okusa posameznika), ter jih pustite na deski med tem, ko pripravite zmes za drobtine, v kateri bomo kasneje povaljali trakce. V večji posodi zmešate koruzni zdrob, drobtine, kajenski poper ter sol. Vanjo položite poprej narezane puranje trakce.

Puranji trakci v koruznih drobtinah 2

Puranji trakci v koruznih drobtinah 3

Z roko premešate meso po pripravljeni zmesi in jo vtrite v meso. Na štedilniku pripravite lonec za cvrtje po lastni izbiri in vanj vlite toliko olja kot ga ponavadi uporabite kadar cvrete dunajske zrezke, ter segrejte.  Ko se olje segreje dovolj, vanj položite trakce natrte z drobtinami, katere predhodno dobro otresete, da le teh ni preveč. Cvrite toliko časa, da trakci postanejo zlato rjavi. Zadostuje ena minuta cvrtja, odvisno od predhodne debeline samih trakcev.  Ocvrte trakce poberemo iz olja ter polagamo na krožnik/skledo, v katero smo predhodno namestili nekaj kosov papirnatih brisač, da popije odvečno maščobo.

Puranji trakci v koruznih drobtinah 4

Puranje trakce v koruznih drobtinah postrežemo z omako, ki je sestavljene iz ene enote jogurta in ene enote kisle smetane. Takšna omako zaradi mlečne kisline oblaži pekoč okus kajenskega popra, ki ne odgovarja vsem.

Namig
Če želite ne pekočo različico, kajenski poper preproste izpustite.

Prepustite se užitkom in dober tek Vam želim!

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4.5]

Mijaliza

Ljubiteljska, kuharica, ki uživa v vseh kulinaričnih okusih, najbolj pa pri pripravi orientalske hrane.

Dodaj odgovor