Popečeni kruhki s česnom
Print Friendly, PDF & Email

Popečeni kruhki s česnom so slastni prigrizki, ki jih lahko dodatno obogatimo z raznimi namazi, oblogami ali pa se z njimi hrustljavo zabavamo samostojno, ob kozarcu najljubšega vina.

Popečeni kruhki s česnom

Popečeni kruhki s česnom – pripomočki:

Ni posebnih pripomočkov.

Popečeni kruhki s česnom – sestavine:

  • 1 francoska štruca
  • nekaj žlic oljčnega olja
  • nekaj žličk česna v prahu ali 5 strokov česna

Popečeni kruhki s česnom – postopek:

Francosko štruco narežemo na rezine, širine približno centimeter in pol.

V ponvi segrejemo nekaj žlic oljčnega olja; toliko da je dno skoraj prekrito. Dodamo 3-4 žličke česna v prahu. Če želimo, pa lahko uporabimo tudi svež česen. Le tega olupimo, nasesekljamo čim bolj na drobno in malce prepražimo, da lepo zadiši in aromatizira oljčno olje.

Rezinam francoskega kruha najprej napojimo skorjico. To storimo kar v ponvi. Nato jih lepo položimo in popečemo na eni strani.

Ko so kruhki zlato zjavo zapečeni, jih obrnemo na drugo stran in popečemo še tam. Hrustljavost lahko malce prilagodimo svojim željam in svojemu okusu. Dlje časa jih bomo pekli, bolj hrustljavi bodo. Pomembno je, da vmes večkrat potresemo ponev ter preverimo hrustljavost.Popečeni kruhki s česnom

Kot rečeno, lahko popečene česnove kruhke postrežemo kot samostojne prigrizke. Odlični so ob kozarcu dobrega vina.Popečeni kruhki s česnom

Lahko pa nanje namažemo kakšen slasten namaz. Odličen je tunin namaz s koruzo, prav tako se zraven poda namaz iz oliv, namaz iz čičerike, bučni namaz iz golic ter karijev namaz.

Dober tek!

Še nekaj idej za slastne prigrizke na hitro: enostavni prigrizki iz tortilije, pica polžki, hitri prigrizki s pršutom in smrečice iz listnatega testa.

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor