Pica mafin
PrintFriendly and PDF

Pica mafin je odgovor na mojo lakoto, ko se mi zahoče nekaj na hitro brez testa, ampak, da je še vedno tisti pravi okus. Kuhanje je moja strast in najbolje je ustvarjati, ko si malo lačen in se prepustiš trenutnemu toku navdiha. Takrat vedno nastanejo najboljše jedi za katere včasih pozabimo zapisati recept in to kasneje obžalujemo. Zato imam jaz vedno pri roki beležko in pisalo ter seveda moj fotoaparat, da lahko jed zabeležim in jo kasneje delim z vami.

Pica mafin3

Pica mafin – pripomočki

  • skleda za pripravo mase volumna 2 l
  • metlica ali vilica za stepanje jajc in kasneje mešanje mase
  • ponev poljubne velikosti
  • lesena kuhalnica za ponev
  • nož
  • deska
  • pekač za mafine
  • žlica
  • tehtnica
  • navadna pečica

Pica mafin – sestavine

Za 7 mafinov:

  • 3 jajca velikosti M
  • 160 g pločevinka tune v lastnem soku
  • 150 g dimljene slanine
  • 120 g chedar sira
  • 1 žlica paradižnikovega koncentrata
  • origano po okusu

Pica mafin – postopek

Vzamemo večjo posodo in v njo ubijemo jajca. Pločevinko tune odpremo in odlijemo odvečni sok ter jo stresemo v posodo z jajci.  Tunino z vilico ali metlico, rahlo pretlačimo, da razbijemo večje koščke mesa, dodamo origano in nato vse skupaj zmešamo v homogeno zmes. Vzamemo žlico in odmerimo paradižnikov koncentrat v zmes tune in jajc ter ponovno dobro premešamo. Tako dobljeno zmes postavimo v hladilnik za 30 minut.

Pica mafin

Med tem, ko se zmes ” povezuje” v hladilniku narežemo chedar sir in pripravimo slanino. Tako sir kot slanino narežemo na poljubno velike koščke, vendar vam po svojih izkušnjam predlagam, da je sir narezan na večje kocke, med tem ko naj bo slanina narezana na “rezance”. Sir postavimo na stran za kasneje, med tem ko slanino popečemo v ponvi, da postane lepo hrustljava.

Ohlajeno maso vzamemo iz hladilnika in dodamo na kocke narezan sir ter popečeno slanino in dobro premešamo v kompaktno zmes.

Pica mafin1

Pripravimo si pekač za mafine, osebno uporabljam silikonske pekače, saj so se ti najbolje izkazali pri pripravi slanih mafinov. V kolikor uporabljate navaden pekač, ga prej dobro obložite s papirnatimi modelčki, pri silikonskem pekaču to ni potrebno.

Zmes za pripravo mafinov nadevamo v pripravljen pekač, do roba. Namreč, ti mafini ne bodo vzhajali, kot klasični mafini, saj ne vsebujejo sredstva za vzhajanje. Pekač položimo v predhodno ogreto pečico na 180 °C in pečemo tako dolgo, da postanejo mafini zlate barve.

Pečene mafine stresemo iz pekača in jih pustimo, da se malo pohladijo preden jih postrežemo.

Pica mafin2

Mafine lahko postrežemo tople kot glavno jed, poleg osvežilne solata. Lahko pa jih preprosto shranite v hladilnik in jih naslednji dan pojeste hladne za malico.

Pica mafin4

Želim vam uspešno ustvarjanje in dober tek!

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4]

Mijaliza

Ljubiteljska, kuharica, ki uživa v vseh kulinaričnih okusih, najbolj pa pri pripravi orientalske hrane.

Dodaj odgovor

Hvala, da nas berete. 🙂

Ste že všečkali našo stran?