Zasnežena marmelada z okusom hruška-kokos

[Total: 1    Average: 5/5]

Če sadno drevje bogato obrodi in ne uspemo vsega sadja sproti porabiti, ga je najboljše predelati in shraniti. Ker imamo pri nas presežek hrušk, smo tokrat eksperimentirali s kokosom. Klasična hruškova marmelada je z dodatkom kokosove moke postala prava paša, tako za brbončice, kot za oči. Poleg zanimivega okusa in presenetljive teksture nam ponudi zasnežen zimski prizor v vsakem kozarcu.

Zasnežena marmelada

Pripomočki za marmelado hruška-kokos:

  • skleda
  • lonec
  • nož
  • palični mešalnik
  • kuhalnica
  • tehtnica
  • zajemalka
  • žlica
  • kozarci in pokrovi za vlaganje
  • krpa

Sestavine za marmelado hruška-kokos:

  • 2500 g hrušk
  • 1000 g sladkorja
  • 2 vrečki sredstva za vkuhavanje sadja (Gelfix 2:1)
  • 90 g kokosove moke
  • 3 žlice ruma

Postopek priprave marmelade hruška-kokos:

Hruške olupimo, jim odstranimo pečke, narežemo na manjše kose in jih damo v lonec. Sadje posipamo z malo sladkorja in kuhamo približno pol ure, oziroma tako dolgo, da se hruške zmehčajo. Vmes večkrat premešamo, da se masa ne bi zažgala.

Zasnežena marmelada

S paličnim mešalnikom zmeljemo maso do gladkega. Še naprej segrevamo in dodamo preostali sladkor, kateremu smo primešali sredstvo za vkuhavanje sadja. Dobro premešamo, nato pa v maso vsujemo še kokosovo moko, ki jo prav tako dobro razmešamo, saj bodo v nasprotnem primeru nastale grudice.  Dodamo še rum.

Zasnežena marmelada

Ko začne marmelada vreti, jo odstavimo in takoj nadevamo v čiste kozarce za vlaganje. Dobro jih zapremo in jih za nekaj minut obrnemo na glavo.

Zasnežena marmelada

Nato jih ponovno obrnemo v pravilno lego, pokrijemo s krpo in pustimo, da se počasi ohlajajo.

Zasnežena marmelada

Naj vam tekne!

sladkosnedka

Sem ljubiteljica sladkega, še posebej čokolade. Rada se sučem po kuhinji in nikoli ne skuham jedi večkrat po istem receptu, saj rada eksperimentiram.

Dodaj odgovor

Hvala, da nas berete. 🙂

Ste že všečkali našo stran?