Solata z lovkami orjaškega lignja
Kot vsi vemo, so hobotnice v trgovini zelo drage, zato večkrat izberem lovke orjaškega lignja kot »nadomestilo«. Ker pa se verjetno veliko ljudi sprašuje kaj naj z njimi, vam z veseljem predstavljam recept za odlično solato, katere posebnost je, da je odličnega okusa tako hladna kot topla in je kot nalašč za vroče poletne dni. 🙂
Solata z lovkami orjaškega lignja -pripomočki:
- 2 večji posodi
- nož
- rezalno desko
- večjo skledo
- žlico
- stiskalec česna
Solata z lovkami orjaškega lignja – sestavine:
- lovke orjaškega lignja
- 2 stroka česna
- 2 veliki žlici majoneze
- 500 g makaronov
- šop peteršilja
- žlička olivnega olja
- sol in poper
Solata z lovkami orjaškega lignja – postopek:
Lovke orjaškega lignja speremo pod vodo in jih približno 2 uri kuhamo na zmernem ognju v osoljeni vodi. Medtem na drobno nasekljamo peteršilj in stisnemo česen.
10-15 minut preden se dokončno skuhajo lovke, zavremo vodo, jo posolimo in po navodilih skuhamo makarone (uporabite lahko katerokoli obliko testenin). Nato obe posodi odstavimo z ognja in odlijemo vodo. Lovke narežemo na kolobarje (kot je prikazano na sliki).
Makarone stresemo v skledo in jim dodamo česen, peteršilj in majonezo ter narezane lovke.
Vse skupaj pokapljamo z malo olivnega olja ter po okusu solimo in popramo.
Želim vam dober tek!