Skutina sladica v kozarcu z malinovim pirejem
Print Friendly, PDF & Email

Skutina sladica v kozarcu z malinovim pirejem je lahka in osvežilna sladica. Vsebuje zelo malo dodanega sladkorja (pa tudi tega se lahko nadomesti z drugimi sladili) in je brez želatine. Odlična sladica za toplejše dni ali za takrat, ko se nam enostavno ne ljubi prižigati pečice.

Pripomočki – Skutina sladica v kozarcu z malinovim pirejem:

  • kozarčki
  • električni mešalnik
  • kuhinjska tehtnica ali merilna posoda
  • ožemalnik za limone
  • dve kozici/posodi za topljenje čokolade
  • posode za stepanje
  • palični mešalnik

Sestavine – Skutina sladica v kozarcu z malinovim pirejem:

  • 250 g pasirane skute
  •  200 ml sladke smetane
  •  3 vrstice bele čokolade (cca. 50 g)
  •  sok ¼ limone
  •  polna skodelica malin (cca. 200 g)
  • 1 žlica sladkorja ali sladila po izbiri
  • 1 žlička koruznega škroba (gustina)
  • sveža meta in ostružki bele čokolade (za dekoracijo)

Možni nadomestki:
Uporabimo lahko nepasirano skuto, ki jo pred uporabo dobro zmiksamo.
Namesto bele čokolade lahko uporabimo sladkor ali sladilo po izbiri.
Maline lahko uporabimo sveže ali zamrznjene.

Postopek – Skutina sladica v kozarcu z malinovim pirejem:

Belo čokolado stopimo nad soparo ali v mikrovalovni pečici ter jo odstavimo, da se malo ohladi. V posodi stepemo sladko smetano. Po žlicah postopoma dodajamo skuto ter vmes počasi mešamo. Dodamo še limonin sok, še enkrat premešamo. V maso vlijemo stopljeno čokolado ter jo na hitro vmešamo z lopatko.

Pripravimo še malinov pire. Maline in sladkor na hitro pokuhamo na nizkem ognju, da se sladkor stopi (2 do 3 minute). Nato maline spasiramo s paličnim mešalnikom ter še malo pokuhamo skupaj s koruznim škrobom, da se malinov pire nekoliko zgosti (cca. 3 minute). V kozarčke nadevamo najprej skutino kremo, po vrhu pa sladico prelijemo še z ohlajenim malinovim pirejem. Okrasimo jo z ostružki bele čokolade in lističi sveže mete ali melise.

 

Skutina sladica v kozarcu z malinovim pirejem je nared. Prijetno sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 19 Povprečno: 4.4]

Manca Rudolf

Hej! Sem Manca Rudolf, avtorica kulinaričnega bloga Rudolfova malca (http://www.rudolfovamalca.com/), kamor objavljam recepte, priporočila in druga (kulinarična) doživetja. Sem zagovornica sezonske, lokalne, doma pridelane hrane. Rada imam preproste recepte, hkrati pa se izogibam uporabe vnaprej pripravljenih polizdelkov – raje čim več pripravim sama. Sem tudi ljubiteljica glasbe, zborovskega petja, slovenskih narečij, dobrih knjig, francoskega jezika, našega planeta, (ročno izdelanega) nakita, prikupnih kuharskih pripomočkov in dobre hrane.

Dodaj odgovor