Dušena sveža repa
Dušena sveža repa se odlično poda k mesu, tako k pečenemu piščancu, kot krači ali paru domačih klobas. Te jedi so nekoliko težje, vendar jih z veseljem pripravljamo v jesenskem in zimskem času. Pri nas pridelamo repo doma in čeprav jo v glavnem pripravljamo kot kislo repo, je ta izvedba meni še kako pri srcu. Narejena je hitro in še ena prednost ima, da jo lahko pripravimo vnaprej. Naslednji dan samo pogrejemo in zaužijemo.
Pripomočki za pripravo domače sveže repe
- ni posebnih pripomočkov
Sestavine za pripravo dušene sveže repe
za 3 osebe, kot priloga
- 500 g sveže repe
- 20-30 g masla
- 2 žlici drobtin
- sol
- poper
- 0,5 dl vode
Postopek priprave sveže repe
Repo olupimo in naribamo na strgalniku. Na kuhalno ploščo postavimo primerno veliko kozico, razpustimo maslo in dodamo krušne drobtine. Pražimo do zlato rjave barve. Nato dodamo naribano repo.
Dobro premešamo, solimo in popramo. Na zmernem ognju dušimo 10-12 minut. Vmes po potrebi zalijemo z vodo.
Dušeno svežo repo odstavimo. Ko sem že omenila se odlično poda k mesu. Jaz sem jo postregla zraven pečenega piščanca. Naj tekne!