Piškoti Sintija
Print Friendly, PDF & Email

Ste sladkosnedi in kljub temu pazite na postavo? Potem vam predlagam , da poskusite piškot Sintija, ki je nastal z mislijo na mojo mlajšo sestro, kateri je tudi posvečen. Namreč Sintija je aktivna športnica, predana gasilka in zagnana učenka, istočasno pa je velik sladkosned, ki pazi kaj poje. Zato sem posebej zanjo ustvarila piškote, ki vsebujejo veliko vlaknin, koristnih maščob in vitaminov. Predstavljam vam piškot Sintija.

Piškoti Sintija 1

Piškoti Sintija – pripomočki

  • posoda za stepanje
  • nož
  • deska
  • manjša skleda za mandlje
  • mešalnik
  • tehtnica
  • peki papir
  • pekač dimenzije 32 cm x 20 cm
  • pečica
  • žlica

Piškoti Sintija – sestavine

  • 100 g celih neolupljenih mandljev
  • 100 g posušenih ameriških brusnic
  • 130 g rjavega sladkorja
  • 200 g polnozrnate pšenične moke
  • 4 jajca
  • 1/2 zavoja pecilnega praška

Piškoti Sintija -postopek

Z nožem grobo nasekljamo mandlje ter jih shranimo za kasneje v manjšo skledo.

Piškoti Sintija 1

V posodo za mešanje ubijemo 4 jajca ter jim dodamo 130 g rjavega sladkorja in penasto zmešamo.

Piškoti Sintija 1

Polnozrnati moki dodamo 1/2 zavoja pecilnega praška in jo z žlico premešamo, da se pecilni prašek enakomerno porazdeli. Nato moko počasi dodajamo penasto umešanim jajcem ter počasi mešamo tako dolgo, da se razbijejo vse grudice in zmes postane homogena.

Piškoti Sintija 1

Dodamo grobo nasekljane mandlje in brusnice ter z žlico premešamo, da se mandlji in brusnice lepo porazdelijo v testu. Pekač obložimo s peki papirjem in vanj vlijemo maso ter jo z žlico enakomerno poravnamo. Pekač položimo v predhodno ogreto pečico na 180 °C in pečemo 10-15 min. Pečeno testo nemudoma vzamemo iz pekača, položimo na desko ter še vroče razrežemo na poljubno velikost.

Piškoti Sintija 1

Piškoti Sintija 1

Piškoti Sintija 1

Razrezane piškote pustimo, da se ohladijo, nato pa jih pospravimo v tesno zaprto posodo, kjer bodo počakali dalj časa. Namreč na zraku se prehitro izsušijo in postanejo drobljivi. Še en namig, v tem receptu so piškoti precej visoki, v kolikor imate raje nižje piškote, preprosto vzamete večji pekač. Svetujem pa Vam, da piškotov v kolikor ne delate dvojne mase ne pečete v pekaču, ki ga dobite poleg pečice.

Želim vam polna usta dobrot brez slabe vesti ter dober tek.

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 4]

Mijaliza

Ljubiteljska, kuharica, ki uživa v vseh kulinaričnih okusih, najbolj pa pri pripravi orientalske hrane.

Dodaj odgovor