Orehove rezine
Print Friendly, PDF & Email

Za vse tiste, ki vam ne gre zvijanje orehove rulade, so tukaj orehove rezine. Ideja za recept se mi je porodila doma, ko sem enkrat slučajno preveč zapekla biskvit za orehovo rulado, kaj pa sedaj? Vsi vemo, da preveč pečenega biskvita ne moremo lepo zaviti v rulado, saj nam bo napokala. Zato takrat pripravim orehove rezine.

Sestavine so v osnovi enake kot za orehovo rulado, ker pa kuham po načelu LCHF je rulada brez sladkorja, kisla smetana pa brez laktoze. Vendar pa lahko recept prilagodite po svoje.

orehove-rezine5

Orehove rezine – pripomočki

  • manjša posoda za beljak
  • posoda za pripravo mase
  • električni mešalnik
  • pekač velikosti 18 x 30 cm
  • lonec volumna 1 l za kuhanje kisle smetane
  • žlica

Orehove rezine – sestavine

Za pekač velikosti 18 x 30 cm

  • 6 jajc velikosti M
  • 8 žlic mletih orehov
  • 4 žlice naravnega sladila
  • 680 g kisle smetane
  • želatina za pripravo 0,5 l tekočine ( po izbiri)
  • 2 žlici sladila z burbonsko vaniljo

Orehove rezine – postopek

V dve skledi najprej ločimo rumenjak od beljaka. Beljaku dodamo štiri žlice sladila in ga stepemo v sneg.

orehove-rezine1

Rumenjak kremasto stepemo in jim dodamo mlete orehe ter ponovno dobro premešamo.

orehove-rezine

Vzamemo žlico in počasi na roke vmešamo beljak v rumenjak pomešan z orehi. Tako pripravljeno zmes stresemo v pekač, ki ga lahko namažete s poljubno maščobo, obložite s peki papirjem ali pa ga pustite kot je. Pekač potisnemo v pečico, ki je bila predhodno ogreta na 180 °C in pečemo približno 15 -20 minut.

orehove-rezine2

Med tem, ko se nam peče biskvit, v pečici pripravimo nadev. V lonec denemo kislo smetano, ji dodamo sladilo z burbonsko vaniljo ter jo počasi segrevamo – samo toliko, da postane mlačna. Nato vanjo zakuhamo želatino po navodilih proizvajalca.

Opomba
V kolikor proizvajalec želatine navaja, da je lahko hladna priprava jedi z njegovo želatino, kisle smetane ni potrebno segrevati.

orehove-rezine3

Pečen biskvit vzamemo iz pečice in čezenj polijemo kislo smetano z želatino.

orehove-rezine4

Preden postrežemo jed  popolnoma ohladimo, da ima želatina čas želirati.

orehove-rezine5

Uspešno ustvarjanje in dober tek vam želim!

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.3]

Mijaliza

Ljubiteljska, kuharica, ki uživa v vseh kulinaričnih okusih, najbolj pa pri pripravi orientalske hrane.

Dodaj odgovor