Malinov zavitek - OblizniPrste.si

Malinov zavitek
Print Friendly, PDF & Email

Malinov zavitek in dve kepici sladoleda, pa se že smeji moj trebušček. Sladica je izredno enostavna za pripravo oz. to je eden tistih receptov, ko se nam mudi, pa nimamo veliko časa na voljo za pripravo sladice. Recept je sestavljen tako, da lahko uporabimo zamrznjeno ali sveže sadje, odvisno od sezone.

Malinov zavitek – pripomočki

  • žlica
  • žlička
  • pekač poljubne velikosti, najbolje tisti, ki ste ga dobili ob nakupu pečice
  • nož
  • pečica

Malinov zavitek – sestavine

  • 1 zavitek razvaljanega listnatega testa (približno 250 g)
  • 250 g skute
  • 3-4 žlice sladkorja
  • 3 žlice kokosove moke
  • 1/2 žličke cimeta
  • 250 g zamrznjenih ali svežih malin

Malinov zavitek – postopek

Za začetek prižgemo pečico, da se ogreje med pripravo zavitka in nastavimo na 200 °C (klasična pečica).

Listnato testo odpremo in razgrnemo. Opazimo, da je listnato testo znotraj embalaže ovito okoli povoščenega papirja, katerega ne zavržemo, saj nam bo služil kot peki papir. Na razgrnjeno testo najprej na sredino po dolžini naložimo skuto ter jo posipamo s sladkorjem.

Ker pa bodo maline ob peki izpustile kar nekaj soka, na skuto potresemo še kokosovo moko, katera bo vpila vse dodatne sokove iz malin. Preden na sredino položimo še maline, skuto na rahlo potresemo s cimetom, da obogatimo okus.

Zavitek moramo še zaviti, za kar obstaja več načinov, eden od teh je da testo predhodno pripravimo za prepletanje, katera priprava je opisana v priprava testa za zavitek.

Lahko pa se poslužite bolj enostavnega zavijanja, takšnega, kot je zapisan v receptu za zavitek iz bučk. Odločitev je popolnoma vaša kako boste malinov zavitek zavili.

Zavit zavitek skupaj s peki papirjem položimo na pekač in vse skupaj denemo v predhodno ogreto pečico. Pečemo tako dolgo, da zavitek postane lepo zlat, vendar ne pečemo dlje kot 20 minut.
Pečen zavitek vzamemo iz pečice in ga še toplega odstranimo iz peki papirja. To pa zato, ker kljub kokosovi moki, včasih nekatere maline spustijo malo več soka, kateri ob sladkorju karemelizira in se ob ohlajanju sprime na peki papir. Najbolje je, če zavitek položimo na kakšno večjo leseno desko in še toplega snedemo.


Malinov zavitek postrežemo še rahlo toplega, najbolje ob dveh kepicah sladoleda s pistacijo.

Želim vam uspešno ustvarjanje in dober tek!

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.3]

Mijaliza

Ljubiteljska, kuharica, ki uživa v vseh kulinaričnih okusih, najbolj pa pri pripravi orientalske hrane.

Dodaj odgovor