Mafini s kokosom in dvema vrstama čokolade
Print Friendly, PDF & Email

Mafini so priljubljena sladica zaradi preproste priprave, privlačnega izgleda in seveda odličnega okusa. Recept, ki je pred vami, vam omogoča pripravo slastnih mafinov za vse ljubitelje kokosa in čokolade. Če boste za pripravo mafinov s kokosom uporabili čokolado s pomarančo, pa pripravite brbončice na povsem novo izkušnjo.

Mafini s kokosom in dvema vrstama čokolade – pripomočki:

  • pekač za mafine
  • papirnate košarice za mafine

Mafini s kokosom in dvema vrstama čokolade – sestavine:

za približno 20 mafinov

suhe sestavine

  • 250 g gladke moke
  • 100 g sladkorja
  • 100 g kokosove moke
  • 1 vaniljin sladkor
  • 2 žlički pecilnega praška
  • noževa konica sode bikarbone

mokre sestavine

  • 250 ml mleka
  • 70 g stopljenega masla
  • 2 jajci
  • 2 žlici ruma

in še

  • 100 g bele čokolade
  • 50 g temne čokolade s koščki pomaranče in mandlji (uporabite lahko tudi navadno temno čokolado)
  • sladkorne zvezdice (po želji)

Mafini s kokosom in dvema vrstama čokolade – postopek:

V skledi zmešamo suhe sestavine.

Obe vrsti čokolade nasekljamo na manjše koščke in dodamo v skledo. Uporabila sem temno čokolado Lindt s pomarančo in mandlji. Uporabite lahko katero koli temno čokolado, a je pomaranča v čokoladi tista, ki poskrbi za prav poseben in malo drugačen okus mafinov.

V drugi skledi dobro premešamo mokre sestavine, nato pa oboje združimo.

Pekač napolnimo s papirnatimi košaricami, v te pa naložimo maso za mafine. To bomo najlažje storili s pomočjo dveh žlic. Po želji lahko po vrhu posujemo dekorativne sladkorne zvezdice.

Mafine pečemo približno 20 minut pri 180°C v navadni pečici. Priporočam, da preverite z zobotrebcem, kdaj so mafini zares pečeni.

Brbončice vam bodo hvaležne.

Preizkusite še druge recepte za mafine:

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

sladkosnedka

Sem ljubiteljica sladkega, še posebej čokolade. Rada se sučem po kuhinji in nikoli ne skuham jedi večkrat po istem receptu, saj rada eksperimentiram.

Dodaj odgovor