LCHF šmorn
Print Friendly, PDF & Email

Ko zjutraj iz kuhinje zadiši po sveže pečenem šmornu, se mu je res težko upreti. LCHF šmorn je narejen po smernicah LCHF, jejo pa ga lahko tudi tisti, ki so na dieti in se izogibajo sladkorju, diabetiki, … Sama si ga najraje privoščim za zajtrk, je pa tudi odlična večerja. Dober je tudi hladen tako, da je super tudi za na pot.

LCHF šmorn

LCHF šmorn – pripomočki:

  • ponev za palačinke
  • metlica za mešanje ali palični mešanlik
  • kuhalnica z ravnim robom

LCHF šmorn – sestavine

Za 1 osebo:

  • 20 g razmaščene mandljeve moke
  • 10 g eritrola s stevijo
  • 150 g sladke smetane
  • 5 g indijskega trpotca
  • 2 jajci
  • pol čajne žličke limonine lupine v prahu ali nastrgana lupina pol bio limone
  • noževa konica vanilije v prahu ali pol čajne žličke ekstrakta vanilije

Po želji lahko dodam:

  • 1 čajna žlička pravega kakava v prahu
  • poljubno 2 kapljici eteričnega olja divje pomaranče (ali kakega drugega citrusa) – uporabite le tisto eterično olje, za katerega ste prepričani, da se ga lahko uporablja interno!

In še:

  • maslo za namastitev ponve, cca 10 g
  • po želji čokoladni namaz ali marmelada brez sladkorja

LCHF šmorn

LCHF šmorn – postopek

V skledo stresemo suhe sestavine in jih zmešamo.

LCHF šmorn

Dodamo še mokre sestavine in jih zmešamo z metlico ali s paličnim mešalnikom in jih pustimo, da se povežejo (cca. 10min).

LCHF šmorn

V ponev damo maslo in počakamo, da se stopi.

LCHF šmorn

Nato vlijemo celotno maso v ponev in počakamo, da mehurčki na vrhu popokajo in nato celotno maso obrnemo. Pečemo počasi, na srednje močnem ognju (temperaturi). Pri obračanju si lahko pomagamo tako, da jo damo na pol.

LCHF šmorn

Nato maso s pomočjo kuhalnice natrgamo na koščke in popečemo.

LCHF šmorn

Šmornu lahko dodamo marmelado, čokoladni namaz brez sladkorja ali pa eritrol v prahu.

LCHF šmorn

Dober tek 🙂

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 5]

Sandra

Obožujem peko in ustvarjanje v kuhinji - sicer, če bi to povedali moji mami oziroma moji celi družini 5 let nazaj bi se vam smejali :). Rada odkirvam nove okuse, nove sladice in z njimi presenetim domače in prijatelje. Čokoholik, nora na kokos, pa še kaj bi se našlo :).

Dodaj odgovor