Kremna skutna torta brez moke in sladkorja - OblizniPrste.si

Kremna skutna torta brez moke in sladkorja
Print Friendly, PDF & Email

Kremna skutna torta brez moke in sladkorja, ki vas bo prepičla s svojo lahkotno teksturo in presenetljivo sladkim okusom, čeprav ne vsebuje niti kančka sladkorja ali moke. Poleg tega pa se peče samo 25 minut. Moja specialiteta so sirove tortice, katere vsi poznamo po njihovi gladki kremni teksturi, ki se kar topi v ustih. Tokrat sem naredila skutno tortico, saj sem imela v hladilniku nekaj odvečne skute s katero nisem vedla kam.

Kremna skutna torta brez moke in sladkorja3

Kremna skutna torta brez moke in sladkorja – pripomočki

  • manjši pekač za torte ali manjši navaden pekač z visokim robom (premer mojega pekača je 18 cm, višina 8 cm)
  • električni mešalnik
  • ena večja skleda
  • ena manjša skleda
  • sekljalnik za cele mandlje
  • žlica
  • žlička
  • tehtnica

Kremna skutna torta brez moke in sladkorja- sestavine

  • 200 g mletih mandljev
  • 80 g masla
  • 1/3 žličke mletega cimeta
  • 1/3 žličke mletih klinčkov
  • 1/4 žličke mletega pimenta
  • 3 jajca
  • 300 g skute
  • 250 g sira mascarpone
  • 1 žlička arome vanilja

Kremna skutna torta brez moke in sladkorja – postopek

Za začetek zmeljemo mandlje, v kolikor nismo kupili že zmletih mandljev, jih predevamo v manjšo skledo in dodamo maslo. Maslo naj se zmehča na sobni temperaturi, zato vam svetujem, da ga daste en večer prej iz hladilnika. Namreč trdo maslo se bo zelo težko v komponiralo v ” testo” še slabše pa bo, če boste maslo segreli v mikrovalovni pečici, da se bo stopilo v tekoče stanje. Mandljem in maslu dodamo cimet, mlete klinčke in mleti piment ter z žlico na hitro in na grobo zmešamo v ” testo”.

Kremna skutna torta brez moke in sladkorja

Ko imamo pripravljeno naše testo oziroma dno tortice, pripravimo nadev. V večjo skledo ubijemo tri jajca in jih z električnim mešalnikom penasto umešamo. Dodamo žličko arome vanilja ter skuto in mascarpone. Vse skupaj premešamo s električnim mešalnikom v homogeno, bolj tekočo zmes.

Kremna skutna torta brez moke in sladkorja1

Dno pekača obložimo z mešanico iz mandljev in masla, ter jo z roko enakomerno potlačimo. Na vrh vlijemo našo zmes iz jajc in skute ter vse skupaj potisnemo v predhodno ogreto pečico na 160 °C za 25 minut. Med pečenjem bo nadev rahlo narasel, njegova površina pa bo rahlo napokala. Tortico previdno vzamemo iz pečice in jo postavimo na površino za hlajenje, kjer se mora na zraku hladiti najmanj 6 ur, vendar priporočam, iz izkušenj, naj se hladi celo noč. Ko vzamemo tortico iz pečice, bo na sredini še tekoča, kar je normalno, saj se bo med ohlajanjem na zraku še naprej kuhala v svoji vročini. popolnoma ohlajeno tortico postavimo v hladilnik za osem ur preden jo postrežemo.

Kremna skutna torta brez moke in sladkorja2

Tortico lahko postrežemo s prelivom iz izbranega sadja, v mojem primeru je to borovničev preliv za hladne sladice.

Kremna skutna torta brez moke in sladkorja4

Uspešno ustvarjanje in dober tek vam želim!

Ocena:
Skupaj: 10 Povprečno: 4.2]

Mijaliza

Ljubiteljska, kuharica, ki uživa v vseh kulinaričnih okusih, najbolj pa pri pripravi orientalske hrane.

Dodaj odgovor