Popečen pire krompir
Print Friendly, PDF & Email

Popečen pire krompir je okusnejši in  zanimivejši od običajnega pire krompirja. Priprava nam vzame malo več časa kot za običajnega le za toliko časa, kolikor ga potrebujemo, da krompir na kupčke nabrizgamo na pekač in popečemo. Zelo se prileže kot priloga k najrazličnejšim jedem, kot so zrezki, omake, zelenjava, … Posebej zanimiv je za otroke, ker njegov izgled ni čisto nič “krompirjast”.

Popečen pire krompir

Popečen pire krompir – pripomočki

  • nož za lupljenje
  • posoda za kuhanje
  • tlačilka za krompir
  • pekač
  • papir za peko
  • brizgalka
  • pečica

Popečen pire krompir – sestavine

Za 4 osebe

  • 5 debelejših krompirjev
  • sol
  • 3 dag masla
  • 1 dl mleka

Popečen pire krompir – postopek

Najprej olupimo krompir.

Popečen pire krompir

Narežemo ga na kocke, posolimo in skuhamo (jaz sem ga v posodi pod pritiskom – cca 12 minut).

Popečen pire krompir

Ko je krompir skuhan, ga odcedimo, vanj dodamo maslo in mleko ter maso dobro pretlačimo.

Popečen pire krompir

Pripravimo si pekač, ga obložimo s papirjem za peko in v brizgalko nadevamo pire krompir ter na pekač nabrizgamo “kupčke”.

Popečen pire krompir

V pečico segreto na 200 stopinj Celzija položimo pekač in krompirjeve “kupčke” pečemo toliko časa, da se lepo svetlo rjavo obarvajo (cca 15 minut).

Popečen pire krompir

Po cca 15 minutah pekač vzamemo iz pečice in popečen pire krompir še vroč postrežemo.

Popečen pire krompirPa dober tek!

Ocena:
Skupaj: 27 Povprečno: 4.4]

Mojca A

Od malih nog sem bila mamin "asistent" v kuhinji in ta vloga mi je bila všeč. Rada jem in rada pečem, kuham malo manj, zato so tudi moji recepti bolj sladki, se pa najde tudi kakšen recept za lačen želodček, kateremu sladica šele sledi. Najbolj mi je v veselje, ko moje mojstrovine kmalu čudežno izginejo, domači pa se zadovoljno oblizujejo. :)

Dodaj odgovor