Bučke s kozicami
Print Friendly, PDF & Email

Bučke s kozicami so ena tistih jedi, ki je hitro pripravljena, prav tako pa ne zahteva velikih kuharskih izkušenj. Na mojo žalost ali srečo, me mati narava vedno bogato nagradi z velikimi količinami bučk vseh barv in vrst. Pa saj je tako tudi prav, namreč bučke spadajo med bolj lahkotno živilo, ki ga v poletnih vročinah naše telo prav dobro sprejme. Zato ustvarjamo malo čudo dobrih receptov iz njih, pa na bo to sladka ali slana različica jedi. Eden od takšnih receptov je tudi ta, lahkoten s pridihom morja in svežino domačega vrta.

Bučke s kozicami – pripomočki

  • vok ali ponev z visokim robom
  • lesena kuhalnica
  • lupilnik
  • nož
  • skodelica volumna 500 ml ali globok krožnik
  • čajna žlička
  • raven krožnik za olupljeno bučko

Bučke s kozicami – sestavine

Za eno osebo

  • eno pest očiščenih kozic
  • 1 zvrhana čajna žlička kokosove masti
  • 1/3 čajne žličke rdeče paprike v prahu
  • 1/3 čajne žličke suhega peteršilja ali šopek svežega peteršilja
  • 1/3 čajne žličke česna v prahu ali 3 stroki svežega česna
  • 1 manjša bučka
  • sol po okusu

Bučke s kozicami – postopek

Najprej si pripravimo najbolj zamudni del recepta in sicer bučko. Z nožem jo olupimo in z lupilnikom narežemo na trakce oziroma rezance. V kolikor nimate lupilnika, jih lahko tudi nastrgate na reži, kjer ponavadi strgate kumare za solato. Trakci bodo manjši, ampak še vedno dovolj tanki, kar je najbolj pomembno za naš recept.

Očiščene kozice odložimo v manjšo posodo in ogrejemo vok ali ponev z visokim robom. V posodi raztopimo kokosovo maščobo ter dodamo kozice.

Kozicam dodamo mleto rdečo papriko, česen in peteršilj ter vse skupaj dobro premešamo preden dodamo bučke.

Ko sestavine v voku dobijo lepo bravo, dodamo trekce oz. rezance iz bučk in vse skupaj dobro premešamo, posolimo po občutku in še enkrat premešamo.

Vse skupaj na močnem ognju pustimo še kakšno minuto nato pa jed pretresemo v krožnik ali skodelico.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Mijaliza

Ljubiteljska, kuharica, ki uživa v vseh kulinaričnih okusih, najbolj pa pri pripravi orientalske hrane.

Dodaj odgovor