Vlažilna krema za obraz
Print Friendly, PDF & Email

Vlažilna krema za obraz je zame idealna rešitev, saj je sestavljena samo iz dveh sestavin, ki pa na obrazu ustvarjata čudeže. Osnovna sestavina kreme je karitejevo maslo, ki je znano po svojih čudežnih lastnosti. To maslo je zelo pogosto sestavina kakšnih prestižnih vlažilnih krem za starejše gospe, najdemo ga predvsem v kremah za gubice. Namreč, njegova glavna lastnost je ta, da ima skoraj super vlažilni učinek, ki koži vrača elastičnost. Druga sestavina pa je arganovo olje. V kolikor ga še nimate doma priporočam, da se odločite za njegov nakup. Lahko se ga uporablja v prehrani, po večini pa ga ženske uporabljamo, kot masažno olje ali kot olje za suhe in poškodovane lase, največ pa kar kot sestavino v kakšni vlažilni kremi.

vlažilna krema za obraz3

Vlažilna krema za obraz – pripomočki

  • manjši lonček za topljenje sestavin
  • večji lonec za vodno kopel
  • žlička
  • posodica za shranjevanje kreme

Vlažilna krema za obraz – sestavine

  • 100 ml karitejevega masla
  • 3 žličke arganovega olja
  • voda za kopel

Vlažilna krema za obraz- postopek za približno 120 ml kreme

V manjši lonček damo 100 ml karitejevega masla in ga počasi raztopimo v vodni kopeli. Vodno kopel pripravimo tako, da v večji posodi zavremo vodo. Ko voda zavre, lonec odstavimo iz ognja in v vročo vodo potopimo manjši lonček s karitejevim maslom. Vendar bodite previdni, da lončka ne potisnete pregloboko v vodo, saj bo voda zalila vsebino lončka.

Karitejevo maslo popolnoma raztopimo v vodni kopeli preden dodamo arganovo olje.

vlažilna krema za obraz

Ko raztopimo karitejevo maslo, lonček odstranimo iz kopeli in vanj odmerimo arganovo olje. Vse skupaj dobro premešamo z žličko in prelijemo v posodico, v kateri bo shranjena naša krema. Posodico s tekočino pustimo na zraku, da se ohladi na sobno temperaturo, preden jo damo v hladilnik, da se do konca strdi.

vlažilna krema za obraz1

V kolikor bomo kremo uporabljali dnevno (zjutraj in zvečer) je ni potrebno hraniti v hladilniku, saj gre relativno za malo količino, ki zadostuje za približno dva meseca redne uporabe. V nasprotnem primeru vam svetujem, da jo hranite v hladilniku, saj so to sestavine brez umetnih dodatkov, ki se lahko hitro pokvarijo.

vlažilna krema za obraz2

Želim vam uspešno ustvarjanje!

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.8]

Mijaliza

Ljubiteljska, kuharica, ki uživa v vseh kulinaričnih okusih, najbolj pa pri pripravi orientalske hrane.

Dodaj odgovor